Maak het in ‘t Patronaat!

Aan de 2e Haagstraat 40 ligt het rijksmonumentale gebouw ’t Patronaat. Een prachtig in ere hersteld pand, dat in het verleden dienst deed als patronaat, school en wijkcentrum. ’t Patronaat is grondig gerenoveerd. Sinds 2018 is het een bedrijfsverzamelgebouw voor creatief ambachtelijk ondernemers met 10 prachtige werkateliers. Momenteel zijn er 3 werkateliers beschikbaar. De beschikbare ruimtes liggen op de 2e verdieping en zijn ca. 42 tot 46 m2 groot.

Voor wie?
De gemeente zoekt ondernemers die op een eigentijdse en creatieve manier ambachtelijk bezig zijn. Zelfstandige ondernemers die vindingrijk zijn en die creatief vakmanschap weten te vertalen naar een gezond verdienmodel, kortom enthousiaste doorzetters! De opzet van ‘t Patronaat kan daarbij de helpende hand bieden. Voorbeelden van creatief ambachtelijke bedrijven zijn:

  • Textiel: meubelstoffeerder, hoeden-, tassenmaker
  • Metaal: smid, glas in lood, of edelsmid
  • Hout: speelgoed, maquettebouw, lijstenmaker, restaurateur

Voordelen van ’t Patronaat
‘t Patronaat ligt vlak bij het centrum van Helmond en is goed bereikbaar. Er is een centrale ingang en de tweede verdieping is per trap bereikbaar. Direct rondom het gebouw zijn voldoende gratis parkeergelegenheden. ‘t Patronaat heeft naast alle basisvoorzieningen ook prachtige elementen en een stoere uitstraling. Dit maakt het tot een fijne werkplek. Een werkruimte in ’t Patronaat is de ideale mix van zelfstandigheid en een eigen werkatelier en de nabijheid van creatieve en ondernemende collega’s.

Ook een ruimte huren in ‘t Patronaat?
Voor meer informatie over huurprijzen en huurcondities kunt u contact opnemen met de gemeente Helmond via e-mail vastgoed@helmond.nl of telefonisch via 0492-58 7640.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Gemeente Helmond afd. Persdesk

Bron: Gemeente Helmond afd. Communicatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *