Maak je droom voor de buurt waar via Kern met Pit

Hebben jij en je buurtbewoners een droom voor jullie buurt in Helmond? Een idee wat je graag samen wil verwezenlijken, maar waar je nog best wat hulp bij kunt gebruiken. Dan kun je terecht bij Kern met Pit. Kern met Pit ondersteunt mensen met een idee voor hun buurt gratis een jaar lang met deskundige hulp. En daarbij maak je ook nog eens kans op een mooie financiële beloning.

Van buurthuiskamer tot beweegpark, van repaircafé tot pluktuin; Kern met Pit ondersteunt mensen met een idee voor hun buurt gratis een jaar lang met deskundige hulp. Is het plan binnen een jaar uitgevoerd? Dan is er een beloning van 1.000 euro én maken de bewoners kans op de Gouden Pit van 3000 euro. Inschrijven voor Kern met Pit kan nog tot 1 november.

Brabanders met pit

In heel Nederland schrijven elk jaar zeker 250 initiatieven zich in voor Kern met Pit. Het zijn mensen die zich actief inzetten voor hun eigen wijk, buurt of dorp. Het programma Kern met Pit is er speciaal voor bewoners die in een jaar tijd hun droom voor de buurt tot stand willen brengen. Waardoor ze samen het leven in hun wijk of dorp een beetje beter, groener, veiliger, gezonder en gezelliger maken. Sinds de start van Kern met Pit ruim 45 jaar geleden, zijn al meer dan 5.000 lokale buurtprojecten gestart, opgebloeid en verankerd in de maatschappij. Bewoners kunnen zich inschrijven en profiteren van de kennis en het netwerk van Katalys (voorheen KNHM). Ze krijgen een eigen adviseur, interessante workshops (bijvoorbeeld over crowdfunding), twee bijeenkomsten om andere initiatiefnemers te ontmoeten, een plek op de website en indien nodig de expertise van ingenieursbureau Arcadis. En tussentijds natuurlijk veel aanmoediging.

Boost

Dat zorgt vaak voor een boost. Door mee te doen met Kern met Pit krijgen bewoners een coach die als vrijwilliger kan adviseren bij een plan van aanpak, de geldpuzzel helpt leggen of een ontwerp of bouwtekening kan laten maken. Zeker 150 deelnemers halen ieder jaar de eindstreep. Zo helpt Katalys (de landelijke organisatie voor ondersteuning van initiatieven in buurt, wijk of dorp) bewoners een stap verder.

Meedoen? 

Heb jij ook een goed idee? Kan jouw buurt wel wat pit gebruiken? Dan is het tijd voor actie! Schrijf jullie project vóór 1 november in voor Kern met Pit (finale 2024) via www.kernmetpit.nl. Op deze website vind je ook alle voorwaarden voor deelname.

Bekijk hier de video voor een sfeerimpressie.

]Foto: Kern met Pit]. Op de foto zie je de gerealiseerde Pluktuin in het Frater Mattheusbos in Tilburg.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond John Janssen - Redactie

Eindredacteur Dit is Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *