Maak zaterdag een ritje in een zelfrijdende auto

Op de Automotive Campus in Helmond kun je zaterdag deelnemen aan een ritje in een zelfrijdende auto. Daarvoor zijn op het terrein van de campus twee trajecten uitgezet, waarop de demovoertuigen automatisch rijden. Je kunt je nu inschrijven voor deelname.

Op de Automotive Campus zijn twee trajecten uitgezet waarop demovoertuigen aanstaande zaterdag automatisch rijden. Iedereen is welkom om in te stappen, tussen 10.00 en 16.00 uur. “Bezoekers kunnen daarbij kennismaken met de nieuwste innovaties en technologieën voor autonoom rijden op onze testbanen”, zo laat een woordvoerder weten. “Het biedt bezoekers een unieke gelegenheid om indrukwekkende demonstraties te bekijken en te ervaren. De demovoertuigen rijden de hele dag door. Ook kun je die dag in contact komen met deskundigen en de meest recente ontwikkelingen op het gebied van geautomatiseerde mobiliteit verkennen.”

Autonoom

Op de Campus kun je zaterdag zien hoe ver ze daar zijn met de ontwikkeling van systemen voor veilig deelnemen aan het verkeer op de openbare weg met zelfrijdende voertuigen. De campus heeft de beschikking over een passagiersbus, een shuttle voor vier tot zes personen, een zelfrijdend karretje dat pakketjes bezorgt en een paar TNO testauto’s. “Allemaal autonoom rijdend”, aldus de woordvoerder. “De zelfrijdende auto’s navigeren via GPS, net zoals wij dat doen met TomTom. De kaart die het navigatiesysteem gebruikt, bevat ook informatie over verkeersregels, verkeersborden en de maximumsnelheid. Sensoren in de auto zorgen ervoor dat de auto op de juiste weghelft blijft, tussen de lijnen. De auto kan ook gevaarlijke situaties herkennen, zoals een rood verkeerslicht of een voetganger die wil oversteken. In dat geval grijpt de software in en stopt de auto of wijkt deze uit.”

Aanmelden

Iedereen is zaterdag tussen 10.00 en 16.00 uur welkom op de Automotive Campus. Voor het meerijden in de zelfrijdende auto moet je je wel vooraf aanmelden. Dat kan hier. Daar vind je ook een demo-plattegrond. Voor alle bezoekers is er koffie/thee, fris en soep. De toegang zaterdag is geheel gratis.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond John Janssen - Redactie

Eindredacteur Dit is Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *