Maandag eerste coronavaccinaties in sporthal De Braak

Helmonders die 85 plus zijn en nog mobiel, worden vanaf komende maandag 1 februari gevaccineerd. Dat gebeurt in een speciaal ingerichte prikpost in sporthal De Braak. Dat vertelde GGD-directeur Ellis Jeurissen dinsdag aan de gemeenteraad van Helmond. Ze praatte de raadsleden bij over de vaccinatiestrategie.

Vanaf vijf februari krijgen de 85-plussers de tweede prik. Negentigplussers die niet-mobiel zijn, worden door artsen op locatie ingeënt. Mensen die een vaccinatie hebben gekregen, moeten tot 15 minuten daarna door een arts worden gecontroleerd. De GGD heeft zoveel artsen niet beschikbaar. Daarom krijgt de GGD hulp van huisartsen. Verdere vaccinatie gaat dan op basis van leeftijd en medische indicatie.

Volgens Jeurissen is de GGD bereid om maximaal op te schalen en dag en nacht te prikken, maar ze is voorzichtig. “We moeten oppassen dat we niet mensen opleiden en priklocaties inrichten en dat dan het vaccin er niet is. Leveringstijden zijn heel grillig.”

Het aantal besmettingen in Helmond is weer opgelopen van 505 naar 574. Volgens jeurissen stijgt het aantal op meer plekken in Brabant.

Ellis Jeurissen Foto: @Twitter

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Ditisonzewijk.nl Paula van Hout

Eindredacteur DitisHelmond

Dit artikel heeft 1 reactie

  1. Avatar
    Kouwenhoven Reply

    Ik vind dat goed dat in Helmond een prikpost komt maar ik werk in de zorg op covid afd in een verpleeghuis we zouden op voorhand geprikt worden al 3 keer gebeld en nog steeds geen plaats ja in Apeldoorn hoe moet ik daar komen heb alleen een fiets is er nu echt geen mogelijkheid dat ik in Helmond kan of is het nog steeds nee voel me echt niet serieus genomen door de instanties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *