Maatregelen tegen stankoverlast Annawijk-Suytkade

Bewoners van de Annawijk (Suytkade) in Helmond klagen al lange tijd over stankoverlast vanuit de ‘nieuwe’ Oude Aa. De gemeente Helmond heeft inmiddels maatregelen getroffen om de stankoverlast tegen te gaan, zo laat zij de buurtbewoners weten in een brief.

De Oude Aa blijft wat dat betreft een kwetsbaar punt in de wijk. Onlangs nog moest de gemeente in actie komen om dode vissen te verwijderen uit het water. Tegelijk klagen buurtbewoners al geruime tijd over stankoverlast. Maar de gemeente komt nu in actie en stuurde recent een brief naar de bewoners. “Allereerst willen we benadrukken dat de gemeente Helmond de stankoverlast serieus neemt”, zo schrijft de gemeente. “En er alles aan doet om dit probleem op te lossen. We begrijpen dat dit voor de bewoners zeer vervelend is. Maar we gaan er alles aan doen om dit probleem zo snel mogelijk te verhelpen.”

Verversen water

Na uitvoerig onderzoek stelt de gemeente vast dat het verversen van het water positieve resultaten oplevert. Daarbij wordt extra water vanuit de Zuid-Willemsvaart ingelaten, wat zorgt voor een betere doorstroming. “We merken dat de stankoverlast hierdoor aanzienlijk is verminderd”, aldus de gemeente. “Dit is een veelbelovende ontwikkeling en we hopen dat dit een structurele oplossing zal blijken te zijn.”

Feedback

De gemeente laat weten dat zij begrip heeft voor de impact van de stankoverlast op het dagelijks leven van de buurtbewoners. “We begrijpen dat het frustrerend is. En we willen jullie bedanken voor jullie geduld en begrip gedurende dit proces. We verzekeren jullie dat we er alles aan blijven doen om de stankproblemen volledig op te lossen. En we hopen dat we binnenkort goed nieuws kunnen delen.”

Daarbij benadrukt de gemeente de feedback van bewoners op prijs te stellen. “Die is van onschatbare waarde bij het aanpakken van het probleem. We moedigen jullie aan om contact met ons op te nemen als jullie nog steeds last hebben van stankoverlast. Of als jullie andere zorgen of suggesties hebben. Jullie input helpt ons om de juiste maatregelen te nemen en het probleem effectief aan te pakken.”

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond John Janssen - Redactie

Eindredacteur Dit is Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *