Mad Science: Je eigen zweefvliegtuigje maken in de bieb

Je eigen zweefvliegtuig maken? Het kan nu. En wel in de bibliotheek Helmond-Peel, tijdens de speciale vakantie-activiteit Mad Science. De bibliotheek staat sowieso bol van de activiteiten tijdens de zomervakantie. Reporter Hans Choufoer ging eens kijken hoe moeilijk het is om je eigen zweefvliegtuig in elkaar te knutselen.

Voorleesuurtjes, zang- en dansuurtjes en voor de geïnteresseerden wetenschappelijke technieken in het Techno-Lab. Er is deze zomer van alles te doen en te genieten bij de bibliotheek in Helmond. Deze donderdag konden de kinderen tijdens het Mad Science uur alles leren over de kennis en technieken rondom het zweefvliegen en zweefvliegtuigen.

Op de kruk

Onder begeleiding van professor Arie Bombarie leerden de kinderen hoe zij een zweefvliegtuigje konden maken met behulp van papier, elastiekjes, plakband en paperclips. Door vellen papier, voorzien van stippellijntjes, op een bepaalde manier te vouwen en te knippen, maakten ze de meest mooie en unieke zweefmodellen. En de kinderen hadden er zin in! Zo gauw ze een model af hadden, mochten zij op krukjes staan om het zweefvliegtuigje van zo’n groot mogelijke hoogte door het lokaal te laten zweven.

Koffiebekers

Maar ook papieren koffiebekers kunnen zweven! De professor liet aan het eind van de workshop zien hoe je dat voor elkaar krijgt. De kinderen waren dolenthousiast. Zeker toen ze als afscheid ook nog eens bekertjes mee naar huis mochten nemen, om thuis aan de ouders te showen wat ze die dag hadden geleerd.

Nog veel meer

En zo is er de komende weken nog veel meer te beleven in de bibliotheek. Zo kunnen de kinderen op donderdag 10 augustus om 14.00 uur leren hoe zij kunstmobielen moeten maken. En op maandag 21 augustus is er om 15.00 uur een zang- en dansworkshop. Meer informatie over alle activiteiten vind je op de website van de bibliotheek Helmond-Peel.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer.

Met speciale dank aan Annelou Jeuken.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Hans Choufoer - Wijkreporter bij DitisHelmond. Geboren in Leiden. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk en zijn elke dag op pad in de wijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *