Magazine ‘Mensen maken Helmond’ valt op ieders deurmat

Aftrap Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet

2021 is het Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet, een jaar waarin er extra veel aandacht is voor vrijwilligers en vrijwilligerswerk in Nederland. Het motto van het nationaal jaar is ‘Mensen Maken Nederland’. Doel is te laten zien wat vrijwilligers bijdragen aan de maatschappij, hoe leuk en waardevol dat is én om mensen te vragen zich ook in te zetten. Helmond, met LEV Helmond als kartrekker, doet actief mee met het Nationaal Jaar. De aftrap is het magazine ‘Mensen maken Helmond’ dat in de week van 21 januari huis-aan-huis wordt verspreid.

 Inhoud magazine

In ‘Mensen maken Helmond’ komen verschillende vrijwilligers aan het woord. Zoals Narmas die een maatje is van Ton, Anton die een vriendengroep begeleidt met mensen met een lichte beperking, Renée die actief is bij Hockeyclub Helmond en Fransje en Ellen die zich individueel en via hun bedrijf op allerlei manieren inzetten voor Helmond. Vier vrijwilligers van DitisHelmond vertellen over hun werkzaamheden voor de lokale nieuwsvoorziening. Ook gaat Marcel Stevens in gesprek met Burgemeester Elly Blanksma over het belang van vrijwilligers voor de stad. En je kunt verhalen lezen over bedrijven zoals Reynaers en Roval die zich jaarlijks een dag inzetten voor maatschappelijke organisaties, en hoe belangrijk vrijwilligers zijn voor de Zorgboog en Savant Zorg.

Activiteiten voor inwoners

In het Nationaal Jaar organiseert LEV Helmond in samenwerking met verschillende partijen allerlei activiteiten om meer mensen enthousiast te krijgen om zich ook vrijwillig in te zetten. Zo is er in maart een fototentoonstelling in de openluchtgalerie, in september een grote vrijwilligersmarkt in Kasteel Helmond en in december een tijdveiling waarin mooie kavels te krijgen zijn in ruil voor uren vrijwilligerswerk. Ook hierover lees je meer in het gratis magazine.

Houd je brievenbus de komende week goed in de gaten, ‘Mensen maken Helmond’ wordt bezorgd samen met Weekblad De Loop. Heb je een nee/nee sticker, haal dan vanaf maandag 25 januari een exemplaar op bij LEVgroep, Penningstraat 55 in Helmond.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door LEVgroep Helmond

Leven en samenleving veranderen voortdurend. Het is belangrijk dat ieder mens individueel tot zijn recht kan komen. Dat kan alleen in relatie tot anderen: thuis... Meer weergeven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *