Op woensdag 8 juni was er een heel  leuke verkeersactiviteit op OKC de Stroom aan de Rijnlaan in Brouwhuis. Het was de Magic Traffic Show die een verkeersles gaf  met goochel-elementen.  Deze mooie show werd aan de school aangeboden door VVN afdeling Helmond.  De reden hiervoor was het feit dat leerkracht Mirjam van Arendonk deze maand 40 jaar werkzaam is in het onderwijs. Daarvan de laatste 4 jaren op deze school. Zij kreeg de voorstelling cadeau van oud-wethouder Frans Stienen. ,,Ik zet me al jaren in voor de verkeersveiligheid”, zegt Mirjam van Arendonk. Mede dank zij haar inspanningen, heeft De Stroom al jaren, het Brabants Veiligheidslabel.

De Showman

De man die deze Magic Show vertoont,  is een echte entertainer met de naam Jovel De Showman. Zijn echte naam is Jori Veldhuizen en hij maakt een magische show, over het verkeer voor kinderen. Het is een show van een klein uur en zit vol met magische momenten. Hij is het, die deze ‘grappigste verkeersles ooit’ verzorgt. De gymzaal was volledig ingericht als verkeersplein met stoplicht, zebrapad en belijning en verkeersborden.

Inhoud

De Showman heeft een pakketje gekregen, maar was niet thuis toen de post het kwam bezorgen. Er lag een brief in zijn brievenbus en daar stond op, “ U was er niet “. Samen met de kinderen gaat hij het pakketje zoeken. De kinderen moeten hem hierbij gaan helpen zoeken, maar moeten die dan via het verkeersplein zo op het pad komen, dat het pakketje gevonden wordt. Hiervoor heeft Jovel een hele procedure in elkaar gezet en de kinderen er op diverse manieren bij betrokken, zo dat het pakketje toch boven water komt.

Op deze manier leren zij spelenderwijs  iets over het verkeer en de veiligheid in het verkeer. Jori Veldhuizen is een entertainer en ook (ex) leraar.  Hij is met zijn show bekroond als vicekampioen, tijdens het NK goochelen voor kinderen. De kinderen waren zeer enthousiast over de Magic Traffic Show.

© Tekst en Foto’s Henk van Dijk

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Henk van Dijk

Henk van Dijk is de vaste fotograaf van Dit is Helmond In zijn werkzame leven was hij tot aan zijn pensionering, grond en luchtfotograaf bij de Koninklijke Luchtmacht. Ook de vaste fotograaf van de Heemkundekring Helmont en een trotse militair Veteraan.

Dit artikel heeft 1 reactie

  1. Gert H.M. Bouten Reply

    Dank voor de mooie en overzichtelijke rapportage. Een heel leuk en leerzaam initiatief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.