Man verzet zich flink bij aanhouding in Mierlo-Hout

Aanhouding verzet

Op donderdag 24 november 2022, om 10.00 uur, kwam er een melding om te gaan naar de Houtsestraat in Helmond.

 Daar zou een man met een honkbalknuppel voor de deur van een kantoor staan. De man had eerder die dag bedreigingen geuit bij het personeel van het kantoor. Met meerdere eenheden ging de politie hierop af.  Voor het kantoor troffen zij de man aan in een personenauto. De man was niet van plan om mee te werken, hij deed namelijk meteen zijn portier en ramen dicht.

Daarop is de verdachte onder verzet uit zijn auto gehaald. De verdachte weigerde nog steeds mee te werken. Daarop werd het stroomstootwapen ingezet. Helaas had dat geen effect. De verdachte kon na enig verzet op de grond aangehouden worden.In de auto troffen zij vervolgens een ijzeren staaf, wat eerder als honkbalknuppel werd gezien, aan. Deze staaf werd inbeslaggenomen. De verdachte is op het politiebureau nagekeken door een verpleegkundige op verwondingen.

De verdachte rook naar alcohol. Er was ook indicatie dat de verdachte verdovende middelen had gebruikt. De verdachte weigerde medewerking te verlenen aan een bloedproef. Het rijbewijs van de verdachte is, na weigering van de bloedproef, ingevorderd.De man wordt verdacht van bedreiging, weerspannigheid (verzet), belediging van meerdere ambtenaren in functie, bedreiging van politieagenten, rijden onder invloed en niet voldoen aan bevel of vordering (weigering, medewerking, bloedproef).

 Bron met Foto: politie.nl

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Anneke von Reth - van den Braak - Redactie

DitisHelmond medewerker: social-media strategist

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *