Manifestatie Zero Hunger Stichting Kadowinja in Brandevoort

Stichting Kadowinja houdt een manifestatie op 23 juli van 14.00 tot 21.00 uur in de Markthal Brandevoort. Deze stichting steunt kinderen in Kenia met schoolgeld en  constateert dat de meeste kinderen ondervoed zijn. De Stichting hoopt met de manifestatie dat meer mensen zich bewust worden van het feit dat honger nog steeds een dagelijkse realiteit is voor velen en dat we ons moeten blijven inzetten om dat terug te dringen. Op deze dag zijn er activiteiten voor kinderen, informatiestands, een markt met biologische producten en meer.

De stichting is al een tijd bezig met ‘De club van 300’ waarbij 300 mensen met een klein bedrag ‘het toegang hebben tot gezond eten’ stimuleren. Donateurs zijn altijd welkom.

Sustainable development goal NR 2 is opgesteld om wereldwijd voedseltekort te bestrijden. Wereldwijd gaan 66 miljoen basisschoolkinderen met honger naar school, ook in de westerse landen zoals Nederland zijn problemen met betrekking tot voeding voor schoolkinderen. Naar schatting van de Nederlandse voedselmarkt autoriteiten hebben 400.000 mensen regelmatig honger in Nederland. Stichting Kadowinja wil een bijdrage leveren door actief beleid met betrekking tot: voeding, lokale producten inkopen, het voorkomen van voedselverspilling.

Zonder eten naar bed

Het probleem rondom ongezond en onvoldoende eten kan alleen verholpen worden als er continuïteit in gebracht wordt. Kadowinja werkt nu samen met Oyiengo Primary School en Kogada Village Academy, voor peuters en kleuters in Kisumu, Kenia waardoor de kinderen een gezonde maaltijd per dag nuttigen.
De oprichtster van de stichting Kadogo Nyawade weet wat het is om een paar dagen zonder eten door te brengen. Dat heeft zij zelf meegemaakt. “Zonder eten naar school en ‘s avonds zonder eten naar bed moeten gaan. Dat vergeet je nooit meer.”

Zero Waste Challenge

Omdat dit een wereldprobleem is wil Kadogo dat er meer aandacht aan besteed wordt op scholen, bedrijven, hotels, verzorgings- en verpleeghuizen. Dus overal waar eten geserveerd wordt. De slogan van deze dag is: Zero Waste Challenge, koop verpakkingsvrij voedsel en zo gooi zo weinig mogelijk voedsel weg.
Ook het tegengaan van teveel eten klaarmaken en daardoor weggooien is een aandachtspunt. Teveel klaargemaakt eten kan ook opgewarmd worden en verwerkt worden in een volgende maaltijd.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Dit artikel heeft 2 reacties

  1. Maurice Reply

    Beetje summier qua info. Is het gratis . Entree? Wat is het nu precies. Zit er een feest aan vast? Muziek?

    • Indigenous Helmonder Reply

      Ja maat word stront ziek van die herrie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.