Mannen Polaris blijven punten morsen: 3-2 winst op Hands-Up

Tegen het geroutineerde Hand-Up uit Berlicum heeft Polaris wederom kostbare punten gemorst, waardoor de virtuele achterstand op koplopers Jokers en Breda weer iets is vergroot. Klein excuus was een onvolledige (Mike Bijsterveld weg voor werk) en niet fitte (Steff de Vries en Tristen Koenen) ploeg, maar er moet gezegd worden dat de ploeg uit Berlicum ook twee sets prima speelde.

Vanaf het begin van set één was Polaris goed bij de les, en kon er meteen een voorsprong worden opgebouwd. Hands-Up, dat een alles-of-niets spelletje speelt, maakte eenvoudigweg te veel fouten om deze achterstand goed te maken: 25-15.
In set twee eigenlijk hetzelfde patroon : Polaris startte sterk, nam 4 punten voorsprong, en gaf deze met degelijk spel niet meer weg. Aan Helmondse zijde was Cas Heesemans de meest scorende speler, maar de rest van de aanvallers hadden meer moeite met de sterke blokkade van Hands-Up. Doordat de gasten ook in deze set zelf veel fouten maakten, ging de tweede set met 25-20 naar Polaris.

Vanaf set drie werd het alles-of-niets spelletje van Hands-Up verzilverd. Alles lukte, en het niveau van Polaris zakte tot een bedenkelijk niveau. Zowel aanvallend, blokkerend en verdedigend lukte er niks meer aan Helmonde zijde, terwijl de opponenten vrijuit de ene na de andere bal er in knalden, met twee ruime setwinsten als resultaat : 14-25 en 15-25.
In set vijf haalde Polaris nog een keer alles uit te kast. Een tactische omzetting van coach Van Steenis door in de beginopstelling 3 posities door te draaien, plus de nadrukkelijke opdracht om tegen een aanvallend beter Hands-Up verdedigend de taken beter uit te voeren, leidden uiteindelijk nog tot een positief einde aan deze moeilijke wedstrijd. Met een zwaarbevochten 15-10 setwinst werden zo toch nog drie punten in Helmond gehouden.

Coach Hans van Steenis is blij dat het team nu vier weken rust heeft tot de topper op 11 maart, thuis tegen directe concurrent De Burgst Breda. “De laatste weken zie ik gelukkig veel hoge pieken, maar ook te veel diepe dalen. De dalen komen vooral op momenten dat het er om draait, en dat blijft wel teleurstellend. De laatste 4 wedstrijden verliezen we 10 winstpunten, en dat is, na een geweldig begin van het seizoen, te veel. Nog  5 wedstrijden te gaan tot einde competitie, en dan zien we wat deze dip voor gevolgen heeft gehad, en je weet het nooit in deze knotsgekke competitie.”
De wedstrijd tegen De Burgst Breda is dus op 11 maart in sporthal ‘t Hout om 19.00 uur.