Marcando in Vogelvlucht

Het Vocaal Ensemble Marcando, opgericht in 1990, bestond in 2020 dertig jaar. Vanwege corona werd het concert steeds uitgesteld. Maar op zaterdag 15 oktober klinkt een feestelijke uitvoering van ‘Marcando in Vogelvlucht’ om 15.30 uur in de Bethlehemkerk aan de Sperwerlaan in Helmond. Op zondag 16 oktober 2022 ditzelfde concert om 15.00 uur in de Regenboog aan de Sportlaan in Nuenen.

De liederen in het programma hebben vogels als onderwerp in allerlei toonaarden en verschijningsvormen. Er zingen lijsters en nachtegalen, er drijven zwanen, ganzen, er vliegen raven, een koekoek, een duif en we zien een zielige uil, die met alle eer ten grave wordt gedragen. De instrumentale intermezzi worden uitgevoerd door een door piano begeleid strijkersensemble, dat delen uit de Vier Jaargetijden van Antonio Vivaldi speelt. Want vogelzang klinkt immers in alle seizoenen. De vocale en instrumentale muziek zal worden ingeleid en afgewisseld met luchtige vogelpoëzie door de Nuenense voordrachtskunstenaar Ton Neijts. Tijdens het klinken van de muziek komen de vogels ook in kleurrijke geprojecteerde beelden voorbij.

De 24 leden van Vocaal Ensemble Marcando zijn afkomstig uit de regio Helmond-Nuenen-Eindhoven. Het koor voert klassieke geestelijke en wereldlijke muziek soms ook uit in samenwerking met andere kamerkoren en musici. www.marcando.nl Het Vocaal Ensemble Marcando staat onder de bezielende leiding van de 25-jarige talentvolle dirigent-componist Amin Ebrahimi. Hij trad op met Philharmonie Zuid in Muziekgebouw Eindhoven en met het Brabantkoor in Tilburg. Hij is dirigent van het door hem opgerichte Brabants Kamerorkest. Hij studeerde in 2022 met lof af aan het Tilburgs conservatorium voor koor- en orkestdirectie en compositie. Het Vocaal Ensemble Marcando trad ook op in dit eindconcert van Amin, samen met zijn orkest.

Info en kaarten voor Helmond: https://www.lambertusconcerten.nl/ Info en kaarten voor Nuenen: https://cultuuroverdag.nl/

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.