• Marie Christien

Zangeres en theatermaker Marie Christien bracht vrijdag een verrassingsbezoek aan Savant woonzorgcentrum Rivierenhof. In deze bijzondere tijden verzorgen artiesten optredens op de terrassen en in wandeltuinen van de bejaardenhuizen en woonzorgcentra. Voor de bewoners is dat een welkome afleiding. Zij genieten met volle teugen van de vrolijke muziek. En als de bewoners niet naar buiten kunnen, staan en zitten zij wel voor de ramen en op de balkons in hun woning. Vandaag was het de verrassing van Marie Christien. Een charmante en goedlachse dame met een mooie lieve stem.

Marie  Christien is iemand met een indrukwekkende achtergrond. Tot 2007 was zij de vertolkster van het Brabantse lied en zong vier albums vol met liedjes in Brabantse dialecten. En in 2008 werd zij de ambassadrice van de stichting  “Leven voor leven”. Maar het mooiste was wel dat zij in 2009 overladen werd met complimenten van Tonny Alberti van Alberti entertainment. Tegenwoordig treedt zij overal in het land op. Nijmegen, Tilburg, Dinxperlo, maar ook in Arnhem en Vlaardingen is zij veel te zien. Dit is maar een klein aantal steden waar zij een optreden verzorgt.

Op vrijdag 22 mei was zij te beluisteren en te bewonderen in zorgcentrum Rivierenhof. De bewoners zaten zowel buiten als op de balkons en genoten volop.  Vele bekende liederen schalden door de microfoon.  Wim Zonneveld, Willy Alberti, Boudewijn de Groot en Herman van Veen om er maar een paar te noemen. En toen het optreden afgelopen was trakteerde Marie Christien de mensen nog op een enkele toegift. Het was in ieder geval weer een gezellige middag.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Redacteur - Foto-journalist bij DitisHelmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *