Martien van de Voort MierloHoutenaar 2023

Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de Wijkraad Mierlo-Hout is Martien van de Voort uitgeroepen tot MierloHoutenaar 2023. Cor van Rijsingen werd uitgeroepen tot Ere-MierloHoutenaar. De Werkgroep Jeugd werd uitgeroepen tot Groepering van het jaar 2023. De jury, bestaande uit wethouder Cathalijne Dortmans, pastoor Pieter Scheepers, Henk van de Westerlo, Joke van Eemeren en Jan Drouen, kwam tot deze uitslag.

In een volle zaal bij De Koning werden de aanwezigen en de oud-MierloHoutenaren welkom geheten door Jan Drouen, voorzitter van de wijkraad Mierlo-Hout. Hij haalde in zijn toespraak aan dat de wijk na de coronaperiode, steeds meer de draad weer wist op te pakken. Wel ondervindt de Geseldonk financiële problemen als gevolg van de coronaperiode en de gestegen energie- en personeelskosten. Maar de gemeente Helmond heeft daar een handje bij geholpen en ook bij het realiseren van de Kansrijkvleugel hebben vele donaties, ook van de gemeente Helmond, ervoor gezorgd dat deze inmiddels in gebruik is genomen. Na een kritische noot vanuit de wijkraad betreffende de burgerparticipatie vanuit de gemeente, is in gesprekken met wethouders Van Dijk en Bonte de kou inmiddels uit de lucht en gaat de wijkraad uit van goede samenwerking en een positief 2024.

Groepering van het jaar 2023 Werkgroep Jeugd

Daarna was de uitverkiezing van de Groepering van het jaar 2023. Genomineerd waren de EHBO-vereniging, Stichtingen Lief en de Toverwens, werkgroep Jeugd en de vrijwilligers van Kansrijk.  Werkgroep Jeugd mag zich dit jaar de groepering van het jaar 2023 noemen en mag een cheque van 250 euro ter beschikking stellen aan een organisatie binnen Mierlo-Hout. Wijkwethouder Cathalijne Dortmans heeft de prijzen overhandigd.

MierloHoutenaar 2023 Martien van de Voort

Voor de MierloHoutenaar waren zeven genomineerden: Anneke Leenders-van Moorsel, Martien van de Voort, Ruud van de Westerlo, Pauline van Hattum, Peter Slegers, Joyce Kuijpers en Jean-paul Kocken. Nadat alle vrijwilligerswerkzaamheden van de kandidaten waren benoemd, maakte Jan Drouen de MierloHoutenaar 2023 bekend: Martien van de Voort mag zich een jaar de MierloHoutenaar 2023 noemen. Hij ontving een cheque van 500 euro. Het geld mag hij besteden aan een of meerdere organisaties binnen Mierlo-Hout. Anneke Leenders en Peter Slegers mogen ieder 250 euro verdelen.

Ere-MierloHoutenaar Cor van Rijsingen

Een speciale uitreiking, die maar eens af en toe wordt gedaan, was dit jaar de beurt van Cor van Rijsingen. Als voorzitter van OBVMH heeft hij al veel betekend voor de gemeenschap. Echter daarnaast doet hij vrijwilligerswerk in het bestuur van de wijkraad, carnavalsvereniging de Houtse Kluppels, de ouderenmiddag voor Mierlo-Houtse ouderen, is afgevaardigde van het Ondernemersfonds Helmond, beurs Op je Gezondheid en de ontwikkeling van het nieuwe centrum van Mierlo-Hout. Hij maakt deel uit van het wijkwinkelmanagement van Helmond, is vrijwilliger bij Savant, waar hij meehelpt bij het rolstoelwandelen. Op zijn visitekaartje staat: Fervent Mierlo-Houtenaar, dat zegt veel over zijn liefde voor Mierlo-Hout.

Cathalijne Dortmans wenst iedereen een heel mooi jaar

In haar korte toespraak blikte de wethouder terug op vorig jaar en vertelde over de goede voornemens voor 2024. “Goede voornemens zijn lastig. Maar ik wil in 2024 vooral aandacht voor het kleine. Want kleine dingen doen voor een ander kan heel groot uitpakken. Wat jullie allemaal doen voor Mierlo-Hout is iets om trots op te zijn. Jullie hebben iets voor elkaar over. Jullie hebben aandacht voor alles wat in Mierlo-Hout gebeurt en ik heb dan ook veel waardering voor alles wat jullie doen. Alle genomineerden en de winnaars van harte gefeliciteerd met jullie prijs.”

Een speciaal woord van dank ging uit naar de stichting HMMH. Dit jaar staat Helmond stil bij de herdenking van 80-jarige bevrijding van Helmond. De vrijwilligers van deze stichting werden bedankt voor het overbrengen van het belang van vrede en vrijheid op de scholen in Mierlo-Hout. Ook voor Jan Drouen had de wethouder een speciaal woordje van dank: “Jan jij bent de drijvende kracht in Mierlo-Hout achter veel initiatieven die in Mierlo-Hout plaatsvinden. Ook voor jou hartelijk dank voor alles wat je voor Mierlo-Hout doet. Ik ben als wijkwethouder erg trots op deze groep mensen die zoveel betrokkenheid tonen met de gemeenschap in Mierlo-Hout. Ik wens jullie alleen een heel mooi jaar!”

Foto Anja Donkers

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Anja Donkers - Redactie

Anja Donkers DitisHelmond Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *