Medewerkers Blink in het zonnetje gezet

De Week van de Afvalhelden is dé week waarin medewerkers uit de afvalbranche centraal staan. Blink zet haar medewerkers komende week dan ook eens extra in het zonnetje. Voor dag en dauw, door weer en wind, het werk van de mannen en vrouwen die zich dag en nacht door weer en wind inzetten om Nederland schoon te houden verdient volgens Blink extra waardering. Hun werk gaat gewoon door. Altijd, ook tijdens de coronacrisis.

Begin 2020 werd de afvalsector direct als vitaal aangemerkt. Er verschenen steeds vaker berichten waarin mensen hun waardering toonden voor het werk van de mannen en vrouwen in de sector. Inwoners zorgden spontaan voor koffie en taartjes, kindertekeningen prijkten op de afvalzakken en duimen werden omhoog gestoken.

Mooie gebaren en een goede opsteker voor alle medewerkers in de afvalbranche die dagelijks hard aan de slag zijn. Maar wat NVRD, Vereniging Afvalbedrijven en O&O Fonds GEO betreft moet het daar niet bij blijven. “Iedereen in de afvalsector verdient dagelijks waardering, daar is geen crisis voor nodig. Want hoe zou Nederland er zonder hen uitzien”, zeggen de partijen. Daarom lanceren zij van 1 tot en met 7 maart 2021, De Week van de AfvalHelden.

Afvalheld

Onder een AfvalHeld verstaan zij iedereen die zich dagelijks in de praktijk inzet in de gehele afvalketen. Gedurende deze week staan zij in het zonnetje. De chauffeur die zich met een inzamelwagen een weg door een drukke stad weet te banen. De groenmedewerker die het groen in de stad aanlegt en onderhoudt. De verwerker die het afval veilig en milieuhygiënisch omzet in nieuwe grondstoffen en energie. De belader die zorgt dat iedere afvalstroom op de juiste manier in de wagen belandt.

En met hen nog vele anderen. Extra aandacht dus voor onze chauffeurs, beladers, kraanmachinisten, wijkvegers, onkruidbestrijders, groenmedewerkers, medewerkers op de milieustraten en vele anderen die dagelijks zorgen dat Nederland schoon blijft. Weer of geen weer. Meer informatie staat op de website: www.weekvandeafvalhelden.nl staat een complete communicatietoolbox zoals logo’s, posters, stickers, jaarkalenders, kleurplaten, een pubquiz en ontwerpwedstrijden voor scholieren. “De eerste kleurplaten zijn al spontaan ingekleurd door enthousiaste kinderen en persoonlijk overhandigd aan onze chauffeurs en beladers.”

Week van de Afvalhelden

Tijdens de Week Van de Afvalhelden heeft iedere dag een eigen thema. Blink zal volgende week via de socialmediakanalen extra aandacht vragen voor de AfvalHelden. “We organiseren verschillende activiteiten:
Kleurplaten, interviews, een stevig to-go-ontbijt en nog veel meer. Deel onze social media berichten, foto’s en video’s met hashtags #AfvalHelden of #WeekvandeAfvalHelden,” zegt Blink

“Delen wordt natuurlijk ontzettend gewaardeerd! Maandag 1 maart is de landelijke aftrap door staatssecretaris Stientje van Veldhoven. We roepen alle kinderen en hun ouders op om mee te doen aan de kleurplatenactie. Download volgende week je kleurplaat via de MijnBlink Facebookpagina en hang deze voor je raam. Gewoon je duim op steken naar de AfvalHelden mag natuurlijk ook. To-go-ontbijt bij Blink Alle medewerkers van Blink starten deze week met een stevig ontbijt voordat ze aan het werk gaan.”

Gedurende de rest van de week deelt Blink alle berichten voor en door Afvalhelden. Wat vinden ze het leukste aan hun werk, welk moment blijft hen het beste bij en nog veel meer.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *