Media Ukkie Dagen 2021: ‘Ik zie, ik zie wat jij niet ziet’

Van 26 maart t/m 2 april 2021 zijn er de Media Ukkie Dagen in bibliotheek Helmond-Peel. Tijdens deze week wordt aandacht gevraagd voor mediawijsheid in de opvoeding van kinderen van 0 tot 6 jaar. Voor ouders en verzorgers van jonge kinderen organiseert de bibliotheek een webinar over media aanbod voor jonge kinderen. Het thema van de Media Ukkie Dagen 2021 is: ‘Ik zie, ik zie wat jij niet ziet’

Jonge kinderen vinden razendsnel hun weg in deze wereld vol media. Ze kijken hun favoriete kindertelevisie en bladeren door boekjes. Ze swipen vliegensvlug naar filmpjes op YouTube en spelen graag spelletjes op de tablet. “Het mediagebruik van kind is onderdeel van de opvoeding. Door samen van media te genieten kunnen kinderen volop de kansen van media benutten en blijven de risico’s beperkt. Wist je bijvoorbeeld dat door het samen kijken van een filmpje een kind er ook echt iets van opsteekt? En dat de afwisseling met andere activiteiten, zoals buitenspelen, belangrijk is?”, zegt de organisatie.  Tijdens de Media Ukkie Dagen komt er op de site van de bibliotheek elke dag een tip om een Mediamomentje te creëren met kinderen.

Landelijke webinar ‘Ik zie, ik zie wat jij niet ziet

In het kader van de Media Ukkie Dagen neemt Denise Bontje, taal- en mediaspecialist, tijdens het webinar ‘Ik zie, ik zie wat jij niet ziet’ ouders mee in het media aanbod voor jonge kinderen. Welke media zijn beschikbaar? Waar moet je als ouders op letten en welke media passen in een gezond mediamenu voor jonge kinderen? Hoe zorg je voor de nodige balans? Dit webinar wordt gehouden op woensdag 31 maart van 20.00-21.00 uur. En is, bij aanmelding vooraf, vanuit huis te volgen.

Aanmelden

Het gratis webinar wordt gegeven tijdens de jaarlijkse Media Ukkie Dagen, een initiatief van Netwerk Mediawijsheid. Aanmelden kan via www.bibliotheekhelmondpeel.nl/mediaukkiedagen Er wordt dan een link toegestuurd om het webinar te kunnen volgen.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Bibliotheek Helmond-Peel

Bibliotheek Helmond-Peel draagt bij aan de individuele ontwikkeling van mensen en ondersteunt hun deelname aan de samenleving; zij brengt mensen, bronnen en organisaties samen en levert een belangrijke bijdrage aan het versterken van vaardigheden als lezen, mediawijsheid en kennisverwerving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *