MEE LiNCK nieuwe naam voor informele ondersteuning

MEE LiNCK is de nieuwe naam voor informele ondersteuning door MEE De Meent Groep. Deze activiteit van MEE richt zich op het leggen van contact tussen mensen met een beperking onderling, met sociale groepen zoals een vriendengroep, met een sportclub of vrijetijdsvereniging of met een vrijwillig maatje.

LiNCK: Leren in contact komen

MEE LiNCK is actief in bijna alle gemeenten in Zuidoost Brabant. Cliëntondersteuners van LiNCK helpen mensen met een niet zichtbare beperking bij het in contact komen met anderen. Er is veel behoefte aan deze vorm van ondersteuning. Het leggen en onderhouden van contact gaat bij mensen met een beperking niet altijd vanzelf en is vaak lastig.

Zo werkt LiNCK

Bij LiNCK zijn we ervan overtuigd dat iedereen mee kan en mee mag doen. Wij geloven in een inclusieve maatschappij en helpen mensen met een beperking met het leggen en onderhouden van sociaal contact en vriendschappen. Wij komen de eerste keer bij onze hulpvragers thuis. Samen onderzoeken we wens en mogelijkheden. Want sociaal contact maken, kan op veel verschillende manieren. We bekijken samen welke vorm het beste bij hen past en proberen dat samen te realiseren. Zo wordt het sociaal netwerk van de hulpvrager groter en kan hij of zij genieten van nieuwe contacten en vriendschappen.

Meer weten over MEE LiNCK? Op zoek naar meer contact? Jezelf aanmelden als vrijwilliger? Ga naar https://www.meedemeentgroep.nl/linck

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *