Meedenken over (her)ontwikkeling ‘Kop van Aarle-Rixtel’

Op donderdag 9 juli hebben er in Perron 15 in Aarle-Rixtel twee werkplaatsen (meedenk-workshops) plaatsgevonden voor de (her)ontwikkeling van de ‘Kop van Aarle-Rixtel’. Inwoners van het gebied en direct betrokkenen waren uitgenodigd om mee te denken over de verdere invulling van de ontwikkelingen in de Kop, onderdeel van ’t Gulden Land.

’t Gulden Land

Ingeklemd tussen de oude en nieuwe Zuid-Willemsvaart, tussen het noordelijkste puntje van Helmond en ten oosten van Aarle-Rixtel, ligt een natuurgebied genaamd ’t Gulden Land. Waterschap Aa en Maas, gemeente Helmond en gemeente Laarbeek hebben de handen ineengeslagen om dit gebied te (her)ontwikkelen. ’t Gulden Land moet een plek worden waar groen, water, cultuurhistorie en recreatie hand in hand gaan.

Kop van Aarle-Rixtel

De Kop van Aarle-Rixtel maakt deel uit van deze ontwikkelingen in ’t Gulden Land. Met hulp van inwoners en belanghebbenden is er in 2019 een visie opgesteld. In de Kop van Aarle-Rixtel, het noordelijkste gedeelte van het te ontwikkelen gebied, wordt ruimte gecreëerd voor natuur, water en recreatie. Om de plannen verder in te vullen, zijn er op 9 juli werkplaatsen georganiseerd met inwoners en belanghebbenden.

Werkplaatsen

Tijdens de twee werkplaatsen, begeleid door advies- en ontwerpbureau Kragten, hebben deelnemers verdere invulling gegeven aan het plan met behulp van zogenaamde ‘moodboards’. De vier moodboards ‘Natuur’, ‘Water’, ‘Recreatie’ en ‘Wat willen we zeker niet’ werden gevuld met verschillende foto’s en sfeerbeelden. Zo werd in kaart gebracht welke kansen, waarden en sfeer de deelnemers willen behouden of realiseren in de Kop.

Vervolg

De input die is opgehaald tijdens de werkplaatsen wordt door het projectteam ‘Kop van Aarle-Rixtel’ meegenomen bij de verdere invulling van het plan. Zij zorgen ervoor dat het aansluit op de andere deelprojecten binnen ’t Gulden Land. Ontwikkelingen binnen dit deelproject worden teruggekoppeld aan de deelnemers van de werkplaatsen. Naar verwachting is de inrichtingsschets voor dit gebied eind van dit jaar klaar.

Lees hier meer over natuurgebied ’t Gulden Land.

Nieuwsbrief

Wilt u ook op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in ’t Gulden Land? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief op de website van Waterschap Aa en Maas: www.aaenmaas.nl/guldenland

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Gemeente Helmond afd. Persdesk

Bron: Gemeente Helmond afd. Communicatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *