Stichting Méér Muziek in de Klas vindt op steeds meer Helmondse scholen haar weg. Het landelijk project heeft Koningin Maxima en burgemeester Elly Blanksma als ambassadeurs. Op 13 juni vindt een groots concert plaats in de Brabanthallen in Den Bosch; Sing and Dance UP! Diverse Helmondse scholen, waaronder Kindcentrum Rijpelberg, nemen daaraan deel.

Op KC Rijpelberg zijn ze er maar druk mee. In korte tijd moeten drie liedjes en dansjes onder de knie zijn. Want op 13 juni gaan de leerlingen zingen en dansen op het grootse concert van Méér Muziek in de Klas. Ze treden op met grote namen als Glen Faria, Hannah Mae, Ta Joela en Gaia Aikman. Samen met 5000 kinderen uit het hele land. Méér muziek buiten de klas dus!

“Dit project heet Sing and Dance UP! en bestaat uit tien zanglessen en vijf danslessen voor groepen 5, 6 en 7″, vertelt ‘vliegende brigadier’ Kim Duitsman. “Begin april zijn we gestart. Elke groep krijgt één uur per week les van een vakleerkracht om de liedjes en dansen aan te leren vóór 13 juni, dat is dus wel aanpoten.”

Extra Leuk
Groep 6 leerkrachten Levi en Willem zijn enthousiast. “Ook dit project zorgt voor verbinding, plezier en een positieve inzet van de leerlingen. De muziek is erg herkenbaar en de dans die eraan gekoppeld is, maakt het voor hen extra leuk.”

Coördinator Kirstin Smeenk van Méér Muziek in de Klas Helmond is maar wat trots op de inzet van de leerlingen, leerkrachten, scholen en de begeleiders. “Met zo’n 5000 leerlingen optreden is best wel uniek. Verschillende Helmondse basisscholen doen mee aan Sing and Dance UP! Naast KC Rijpelberg zijn dat KC Mozaïek, Bbs De Vuurvogel, KC De Vlier en Silvester-Bernadette. Het wordt een volgeplande dag!”

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Helene Ermens - Redactie

Helene Ermens - Redactie DitisHelmond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *