Meivakantie in Bibliotheek Helmond

De meivakantie staat weer voor de deur! Deze twee weken hoeven kinderen zich niet te vervelen, want in Bibliotheek Helmond zijn er volop leuke activiteiten voor alle leeftijden.

We lichten enkele activiteiten uit:

Voorstelling: Bos vol helden!

Dinsdag 25 april, 11.15-12.15 uur, € 3,50

Ineke en Janine willen lekker chillen in de meivakantie, maar daar komt weinig van terecht. De zussen ontdekken in een geleend boek een geheime brief. Janine wil daar álles van weten. Zij is namelijk de nieuwsgierige zus die dol is op avontuur. De meiden belanden in een vreemd, leuk, gek en grappig verhaal. Ga jij mee op avontuur? Een heerlijke familievoorstelling door theaterduo Van Niks en Van Alles.

Mad Science: Chemische mysteries

Woensdag 26 april, 11.00-12.00 uur, € 3,50

Leer alles over chemische reacties wanneer verschillende stoffen bij elkaar komen. Je maakt een kunstwerk door gebruik te maken van hydrofiele en hydrofobe eigenschappen van papier en scheerschuim. Zou het lukken om met een chemische reactie een piepschuim-monster te verslaan? Voor kinderen vanaf 8 jaar.

Maak je eigen kunstmachine

Dinsdag 2 mei, 10.30-12.30 uur, € 3,50

Samen met Jorg Duitsman ga je aan de slag om een motortje met schakelaar te maken en te monteren. Vervolgens maak je met bewegende elementen en verf een heuse kunstmachine. Na afloop mag je je eigen kunstwerk mee naar huis nemen. Voor kinderen vanaf 8 jaar.

Open TechLab-dag

Woensdag 3 mei, 10.00-16.30 uur, gratis

In het TechLab organiseren we verschillende leuke en leerzame activiteiten voor jong en oud. We laten je op 3 mei graag kennismaken met deze activiteiten tijdens de Open TechLab-dag. Kom gezellig langs, kies een van onze activiteiten uit en ga hier zelf mee aan de slag. Aanmelden is niet nodig en deelname is gratis. Bovendien zijn de activiteiten geschikt voor alle leeftijden.

Meer informatie

Al met al weer veel te doen in onze bibliotheek. Wil je meer informatie over deze activiteiten? Of ben je benieuwd welke gave activiteiten er nog meer georganiseerd worden tijdens de meivakantie? Neem dan gauw een kijkje op onze website of loop binnen bij de bibliotheek voor meer informatie.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Bibliotheek Helmond-Peel

Bibliotheek Helmond-Peel draagt bij aan de individuele ontwikkeling van mensen en ondersteunt hun deelname aan de samenleving; zij brengt mensen, bronnen en organisaties samen en levert een belangrijke bijdrage aan het versterken van vaardigheden als lezen, mediawijsheid en kennisverwerving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *