Memoryspel ter ere jubileum Heemkundekring Helmont

Ter ere van het 75-jarig bestaan heeft Heemkundekring Helmont een memoryspel als jubileumcadeau uitgebracht. Het spel heet ‘Wittenog? stukskes van vruuger en naw’.

Het project ‘Helmond in 100 stukskes, vuilnis met verhalen’ heeft een vervolg gekregen: een memory spel met de naam ‘Wittenog? stukskes van vruuger en naw’. Het spel is gebaseerd op een selectie ‘stukskes’ die archeologen in de zomer van 2016 opgroeven op een oude vuilnisbelt in Mierlo-Hout. Deze vuilnisbelt was in gebruik van 1930 tot 1957.

Dagelijks leven

Door de ‘stukskes’ kregen de archeologen een beeld van het dagelijkse leven in de crisisjaren, tijdens de Tweede Wereldoorlog. Maar ook in de periode van wederopbouw.

Bij het spelen van het spel moet je de stukskes koppelen aan moderne gebruiksvoorwerpen. Welke kaartjes tonen een vergelijkbaar onderwerp? Wat is het verschil tussen het voorwerp van vroeger en nu? Hoe gebruiken we het voorwerp, en hoe ging dat vroeger?

Dus wil je straks een leuk nieuw spel op het strand of terras spelen, denk dan ook eens aan ‘Wittenog? stukskes van vruuger en naw’. Je kunt het spel voor 5 euro kopen in de heemkamer aan de Pastoor van Leeuwenstraat 23 in Helmond. Het spel is ook verkrijgbaar bij boekhandel De Ganzenveer.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond John Janssen - Redactie

Eindredacteur Dit is Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *