Vanaf maandag  heeft Helmond er een nieuwe flexibele vervoersservice bij: Bravoflex. Reizigers kunnen met Bravoflex een rit reserveren vanaf iedere bushalte in Helmond naar het dichtstbijzijnde treinstation in de stad of andersom. En dat is goed voor de bereikbaarheid. “We willen Helmond beter bereikbaar maken met het openbaar vervoer. Bravoflex biedt een oplossing voor plekken waar nu geen bus komt”, aldus wethouder Arno Bonte van mobiliteit.

Bravoflex is een deeltaxi. Het busje heeft geen vaste route en kan soms onderweg andere reizigers ophalen. Maar de door de reiziger gewenste aankomsttijd op het station is gegarandeerd. Zodat de reiziger zijn of haar aansluiting zeker haalt. Maandag vond het startmoment van Bravoflex plaats in de Helmondse wijk Dierdonk in aanwezigheid van wethouder Bonte en gedeputeerde Stijn Smeulders. En met de wijkbewoners van Dierdonk die de Bravoflex al hebben getest.

Bestellen en betalen
Bravoflex rijdt op maandag tot en met zaterdag van 07.00 uur ’s ochtends tot 24.00 uur. Op zon- en feestdagen is dat vanaf 08.00 uur ’s ochtends. Bestellen en betalen kan via de Bravoflex-app of door te bellen met 088 6000987. In veel gevallen kost een rit met Bravoflex slechts 2 euro. Alleen wanneer op hetzelfde traject en tijdstip óók een lijnbus beschikbaar is, kost een rit 5 euro. Ook handig is dat je in het voertuig met je pin kunt betalen.

Zeven nieuwe haltes
Verder komen er ook zeven nieuwe Bravoflex-bushaltes bij in de woonwijken Dierdonk, Brandevoort en Helmond-West. Dit biedt de inwoners van die wijken voortaan een vervoersdienst van en naar het station. Ook het bedrijventerrein Zuidoost Brabant (BZOB) krijgt twee Bravoflex-haltes. En dat is uiteraard een uitkomst voor werknemers die met de trein naar Station Helmond reizen.

Samenwerking
Bravoflex is een initiatief van de provincie Noord-Brabant in samenwerking met de gemeente Helmond en Brainport Bereikbaar. Tussen 2017 en 2021 reed er ook al een vervoerdienst onder dezelfde naam in Helmond. Maar dat was nog met een heel andere opzet. Deze nieuwe vorm van Bravoflex wordt in de hele provincie uitgerold.

Aanvulling
“Met Bravoflex bieden we echt een aanvulling op het openbaar vervoer in Brabant”, zegt gedeputeerde mobiliteit Stijn Smeulders. “Of je nou in het buitengebied woont of juist in hartje Helmond. Straks kan iedereen met Bravoflex een reis op maat maken naar een overstaphalte in de omgeving. En in veel gevallen zelfs voor een ov-tarief. Zo houden we ons openbaar vervoer voor iedereen bereikbaar.”

[Foto: Jason Gerritsen]

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond John Janssen - Redactie

Eindredacteur Dit is Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *