Met IVN Helmond wandelen door Landgoed Hoeve Ruth

De IVN-afdeling Helmond organiseert ook regelmatig wandelingen buiten de stadsgrenzen. Zo kun je op woensdag 29 mei meelopen met een seniorenwandeling door Landgoed en Natuurbegraafplaats Hoeve Ruth, in de buurt van het dal van de Astense Aa, tussen Vlierden en Liessel.

Het is een fascinerende plek. Niet alleen door de verscheidenheid van het landschap waarin je duidelijk het reliëf en de overgangen van de hogere zandruggen naar het beekdal ziet. Maar ook door de rijke cultuurhistorie die teruggaat tot ver in de middeleeuwen. Een voormalig productiebos is veranderd in een dynamisch bos met een ven, met heide en een grote diversiteit aan flora en fauna.

Mét gids
De wandeling wordt begeleid door gids-ecoloog Tom van Duuren, die het gebied kent als zijn broekzak. In een ongedwongen sfeer maak je kennis met het landgoed, de natuur, de geschiedenis en automatisch ook met de natuurbegraafplaats. Iedereen is welkom, deelname is gratis. De wandeling duurt zo’n 2 uur. Na afloop kun je in ’t Veldhuys napraten onder het genot van een kopje koffie of thee.

De wandeling start om 10.00 uur en duurt tot ongeveer 12.00 uur. Startpunt van de wandeling is het plein bij ‘t Veldhuys aan de Hazeldonkseweg 24 in Vlierden. Je rijdt naar Vlierden en pakt vervolgens de afslag Molenhuisweg op de rotonde buiten Vlierden. De Molenhuisweg is de weg langs de molen, richting Liessel. Vervolgens rijd je door tot aan het Landgoed dat zich aan de linkerzijde van de weg bevindt. Het Landgoed staat met borden aangegeven.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond John Janssen - Redactie

Eindredacteur Dit is Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *