Met Jibb+ dansen, voetballen of lasergamen in de meivakantie

In de meivakantie organiseert Jibb+ verschillende beweegactiviteiten voor de basisschoolkinderen.  Veel activiteiten worden gehouden in samenwerking met verschillende sportaanbieders uit Helmond. Op de website www.jibbplus.nl staat het volledige programma en daar is ook inschrijven mogelijk voor alle vakantieactiviteiten.

Van beachgames tot Perenroute

Ruud de Lange, buurtsportcoach bij Jibb+: “In samenwerking met Helmondse sportaanbieders hebben we weer een fantastisch programma samengesteld.” Het programma is voor alle basisschoolkinderen van Helmond. “Je kunt meedoen met beachgames, lasergamen in het bos, atletiek of het stormbaanspektakel. En voor de kleinste kinderen is er ook van alles te doen, zoals kleutergames of danceballet. En speciaal voor het hele gezin hebben we een toffe Perenroute met allerlei beweegopdrachten!”, vertelt Ruud. De kosten zijn € 2,50 per activiteit. ‘Mocht je de activiteit niet kunnen betalen, dan kun je een beroep doen op Stichting Leergeld.’

Dansen

Voor de kinderen uit de bovenbouw die dansen leuk vinden is er op vrijdag 7 mei een activiteit, namelijk ‘Dance as One’. Ilse Lahaije: “Vier dansscholen bundelen de krachten op deze dag.” Kinderen uit groep 6, 7 en 8 kunnen zich inschrijven voor deze dansactiviteit, kosten € 2,50 per kind. “De dansscholen geven ieder een eigen workshop aan de kinderen buiten bij Sportpark Brandevoort. En aan het einde gaan we alle vier workshops bundelen in één grote dans. Via  social media maken we verslag van deze ochtend, we gaan ervoor zorgen dat heel Helmond danst!”

Straatvoetbal on Tour

Tijdens de meivakantie wordt een speciale editie van het straatvoetbaltoernooi gehouden. “Het afgelopen jaar gingen zowel het straatvoetbaltoernooi als het zaalvoetbaltoernooi niet door. Daarom hebben we goed gekeken naar de mogelijkheden hoe we nu wel weer een voetbaltoernooi in Helmond kunnen organiseren”, vertelt René Taal. Het straatvoetbaltoernooi wordt gespeeld op zes verschillende dagen en locaties. Er wordt 2 tegen 2 gespeeld.” Jongens en meiden vanaf 10 tot 17 jaar kunnen meedoen. En de beste teams uit iedere categorie worden uitgenodigd voor een finaledag” Inschrijving voor Straatvoetbal on Tour is al geopend en de kosten zijn € 5,- per team.

Inschrijven

“Bewegen is belangrijk. Dat is afgelopen jaar ook wel gebleken. We willen dan ook zoveel mogelijk kinderen in beweging brengen. Misschien ontdekken kinderen wel een nieuwe sport en worden ze lid van een vereniging. Dat is natuurlijk helemaal fantastisch.” Inschrijven voor alle meivakantie activiteiten kan via de website van Jibb+: www.jibbplus.nl.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Jibb+

Jibb+ draagt bij aan een vitaal Helmond door voldoende beweging en gezonde voeding toegankelijk en aantrekkelijk te maken voor iedereen, waarbij extra aandacht is voor het verkleinen van gezondheidsverschillen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *