Met vallen en opstaan de crisis uit

Erik de Vries is wethouder Centrumontwikkeling. Hij schrijft geregeld een column voor DitisHelmond over de ontwikkelingen in het centrum van Helmond.

“De coronacrisis houdt ons nog steeds in zijn greep. Al bijna anderhalf jaar heeft corona enorm veel invloed op onze stad, onze inwoners en ook op de bezoekers en ondernemers in het centrum. Een maand geleden schreef ik in mijn column dat we de crisis langzaam achter ons aan het laten waren. Horeca en winkels gingen weer open en onder voorwaarden zouden er vanaf eind juni ook weer evenementen mogelijk zijn. Helaas liep het aantal besmettingen kort daarna heel snel op en heeft de rijksoverheid de maatregelen sindsdien weer aangescherpt. Als er iets duidelijk is geworden de afgelopen anderhalf jaar, dan is het wel dat het virus zich niet zomaar laat verjagen.

En toch zie ik lichtpuntjes. Het gaat met vallen en opstaan, maar we gaan deze crisis te boven komen. De situatie is nu wezenlijk anders dan vorig jaar net voor de zomervakantie. Steeds meer mensen, zeker de ouderen en de kwetsbare groepen, zijn volledig gevaccineerd. We zien de drukte en de levendigheid in het centrum gelukkig weer wat toenemen. Op dagen met mooi weer zitten de terrassen vol. Ik zie dat de horeca enorm zijn best doet om binnen de mogelijkheden die er zijn, de gasten te ontvangen.

Ook de zomerkermis kon doorgaan. Weliswaar in afgeslankte vorm en vooral voor gezinnen met kinderen, maar ik ben blij dat we na het kermisloze jaar 2020 in 2021 wél een kermis konden organiseren. Voor het najaar hebben we een extra kermis gepland. Laten we hopen dat daar weer gewoon alle attracties kunnen staan. Een besluit daarover nemen we kort van tevoren en is uiteraard afhankelijk van de dan geldende maatregelen.

Maar nu is het eerst even tijd voor vakantie. Veel mensen zijn na een moeilijk jaar toe aan rust en ontspanning. Ik wens u allemaal een gezonde en veilige vakantie toe!

 

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.