M’hamed Yahia, sociaal werker bij LEVgroep in Helmond, werd op dinsdag 7 maart verrast met een nominatie voor de titel Sociaal Werker van het jaar 2023.

M’hamed Yahia werkt al ruim 25 jaar bij de welzijnsorganisatie LEVgroep als sociaal werker en is een verbindende schakel binnen het sociaal domein. M’hamed was erg verrast toen hij dinsdagmiddag te horen kreeg genomineerd te zijn. Hij wist zelfs even niet wat hij moest zeggen en dat heeft hij niet vaak, zoals hij zelf zegt.

M’hamed is samen met twee andere sociaal werkers genomineerd voor de titel Sociaal Werker van 2023 door Sociaal Werk Werkt. Sociaal Werk Werkt gaat jaarlijks op zoek naar de beste sociaal werker van het jaar. Dit is het veertiende jaar dat deze prijs wordt uitgereikt. De jury heeft dit jaar dus besloten dat sociaal werker M’hamed Yahia uit Helmond tot de laatste drie behoord.

M’hamed zet zich vooral in voor Jongerenwerk LEV Helmond. Hij kijkt daarbij naar wat de behoeften van jongeren zijn. Zo zet hij zich o.a. in voor We Care Helmond. Dat is een werkgroep van jongeren voor jongeren om elkaar te inspireren over maatschappelijke thema’s. Ook heeft hij het voor elkaar gekregen om de Droomfabriek te creëren. Dat is een centrale plek voor jongeren in Helmond. Maar daar blijft het niet bij. Hij was ook betrokken bij het crisisteam voor de opvanglocaties voor Oekraïense vluchtelingen en hij hielp rellen voorkomen tijdens het WK van 2022. M’hamed en zijn team haalden daarbij het landelijk nieuws, omdat zij alle jongeren uitnodigden om in de bioscoop samen voetbal te kijken en de overwinningen te vieren.

Tijdens het Jaarcongres Sociaal Werk 2023 op 24 mei wordt bekend wie de verkiezing wint.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Fee van Riet - Redactie

Redactie DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *