Mi Hellemonders: ‘Busstrook tussen Helmond en Veghel’

De N279 houdt de gemeentelijke gemoederen in de regio al jarenlang bezig. Op dit moment verkennen diverse gemeenten, waaronder de gemeente Helmond en Veghel, de knelpunten op de weg tussen Helmond, Veghel en Den Bosch. De fractie van Mi Hellemonders heeft wat dat betreft wel een suggestie voor de projectleiders N279: een busstrook tussen Helmond en Veghel.

In het kader van hoogwaardig openbaar vervoer pleit Mi hellemonders voor een busverbinding tussen Veghel en Helmond. “Dat zou prima opgelost kunnen worden middels een busstrook”, oppert de fractie. “Al vele jaren loopt de huidige busverbinding via Eindhoven. Dat betekent dat reizigers nu minimaal één uur kwijt zijn aan reistijd. Daarom zijn ze al snel geneigd om een alternatief vervoermiddel te kiezen, meestal de auto. Als we zorgen voor hoogwaardig openbaar vervoer tussen Helmond en Veghel, dan biedt dat forensen, onze ouder wordende medemensen , studenten, et cetera een duidelijk alternatief. Ook het sociale aspect moeten we niet vergeten. Daarmee doelen we op het zoeken en vinden van nieuwe ‘vriendschapsvormen’ tussen de gemeenten Helmond en Veghel. Breed maatschappelijk en economisch gezien biedt dit vernieuwende mogelijkheden.”

Rustplaats
Verder doet de fractie van Mi Hellemonders een suggestie voor het realiseren van rustplaatsen voor vrachtwagenchauffeurs en andere bestuurders. “Het is aan te bevelen om een goed uitgeruste rustplaats aan te leggen, compleet met laadplekken”, aldus Mi Hellemonders. “Zeker in het kader van de groei van vrachtwagens die elektrisch worden voortbewogen. Maar ook gelet op het vele vrachtverkeer dat gebruik maakt van de N279. En dat zal alleen maar toenemen. Alternatieven zijn er op dit moment niet aanwezig. Het is verstandig om hier nu al voor te zorgen. Daarbij denken we vooral aan de demografische en technische ontwikkelingen. Want achteraf zullen de kosten veel hoger zijn en is veel leed al geleden.”

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond John Janssen - Redactie

Eindredacteur Dit is Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *