Middenvelder Michel Ludwig naar Helmond Sport

Helmond Sport heeft het achttienjarige talent Michel Ludwig vastgelegd. De Duitse middenvelder tekende een contract voor twee jaar met bovendien een optie voor nog een jaar.

UEFA Youth League

Michel Ludwig kwam de afgelopen vijf jaar uit voor de Duitse topclub Borussia Dortmund. Afgelopen seizoen maakte hij deel uit van Onder-19, waarmee hij kampioen werd in de Bundesliga West. In de strijd om de algemene Duitse jeugdtitel verloren ze echter de finale tegen Mainz 05. Dit onder toeziend oog van 15.000 toeschouwers. “Spelen voor zoveel toeschouwers in het stadion van Mainz is een van de hoogtepunten uit mijn loopbaan tot nu toe”, aldus Ludwig. “Maar mijn eerste optreden in het Signal Iduna Park -het stadion van Borussia Dortmund was nog specialer. In de kwartfinale van de UEFA Youth League tegen Hajduk Splitdat later de finale van AZ zou verliezen verloren we jammer genoeg wel met penalty’s.”

‘Aanvallende impulsen’

Op de vraag waarom hij nu voor Helmond Sport kiest, is Ludwig erg duidelijk. “Voor mij is dit de beste kans om de overstap naar de volwassenen te maken. Het Nederlandse voetbal is minder gebaseerd op fysiek en meer op balbezit. Dit viel me ook al op toen ik met Duitsland Onder-15 een interland speelde tegen Nederland Onder-15. Bij Helmond Sport wil ik dan ook een speler worden die het team vanuit het middenveld gaat voorzien van aanvallende impulsen.”

Loopbaanontwikkeling

Helmond Sport wordt de vierde club voor de in de noordelijke deelstaat Schleeswijk-Holstein geboren Ludwig. Hij zette zijn eerste stap op een voetbalveld bij de amateurs van Alemania Wilster. Via het bekendere FC St. Pauli uit Hamburg – op zestig kilometer van zijn geboortestad Itzehoe- kwam hij bij Borussia Dortmund terecht.

Helmond Sport is in deze tijd druk bezig in de transfermarkt. Zodat komend seizoen weer een topteam op het veld staat. Onlangs werd assistent-trainer Arie Bogers aangetrokken en verlengde trainer Bob Peeters zijn contract.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Helene Ermens - Redactie

Helene Ermens - Redactie DitisHelmond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *