Mierlo-Hout bijt altijd het spits af van de viering van de bevrijding. Zij doen dit ook altijd op een speciale manier en betrekken de jeugd er op een speciale manier bij. Ook in deze coronatijd blijft het opletten voor iedereen.

Vanaf 11 uur kwamen er circa 60 kinderen van de adoptieschool, dit jaar is dat in het Hart van ‘t Hout (Kindcentrum Mierlo-Hout). Deze kinderen onderhouden het hele jaar het bevrijdingsmonument en zijn omgeving. Zij zorgen er voor dat het er altijd pikfijn uitziet.

Zij kregen een toelichting van Mario Coolen en Harrie Raaijmakers  over het monument, de historie van de oorlog en bevrijding in Mierlo-Hout. Ook waren er weer de nodige historisch militaire voertuigen bij aanwezig.

De kinderen gingen samen met de jeugdburgemeester van Helmond Noël Salalahi, het bevrijdingsvuur ophalen in de Luciakerk en brachten dit samen weer naar het bevrijdingsmonument. Hier werd  om 12 uur bij het monument  het bevrijdingsvuur door jeugdburgemeester Noël Salalahi,  ontstoken.

Tekst en foto’s, Henk van Dijk

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Henk van Dijk

Henk van Dijk is de vaste fotograaf van DitisHelmond In zijn werkzame leven was hij tot aan zijn pensionering, grond en luchtfotograaf bij de Koninklijke Luchtmacht. Ook de vaste fotograaf van de Heemkundekring Helmont

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *