“Mijn moeder heeft een goede wasmachine!”

Nationale Modderdag was het gisteren, 29 juni. Een uitgelezen kans om eens lekker te ravotten in de modder. Gewoon lekker vies worden. Speeltuin De Rijpelroets doet elk jaar mee met dit festijn.

Elk jaar zijn er meer ouders en kinderen die deze Nationale Modderdag ontdekken en mee willen doen. Modderdag bestaat al sinds 2009. Het was dus aardig druk bij De Rijpelroets. De kinderen vonden het prachtig. De fotograaf moest nogal rekening houden met de privacyregels, maar wist toch een aantal leuke plaatjes te schieten. Hij kreeg daarbij hulp van Lana. Lana, een vrolijke meid, had duidelijk zin om uit de band te springen. Wat ze dan ook deed!

De medewerkers van de speeltuin hadden overal plekken gecreëerd waar men kon aanmodderen. De plek waar je kon touwtje-trekken op een modderig zeil.  En de tafels waar de kinderen konden verven met modder en hun handafdruk konden maken. In een paar bakken verderop konden de kinderen een modderbad nemen en rollen van een modderberg. Uiteraard ook een plek waar de moddertaartjes konden worden gemaakt. Alle plekken waren bezet. Lana liet namens de aanwezige kinderen zien hoe geweldig ze het vonden. Het kroost baggerde met kleren en al door de modder. Sommige ouders reageerden toch nog verschrikt op het resultaat. Soms kon een ouder zich niet inhouden om daar iets van te zeggen. Waarop een van de kinderen opmerkte: “Mijn moeder heeft een goede wasmachine.”

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Met speciale dank aan model Lana.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Hans Choufoer - Wijkreporter bij DitisHelmond. Geboren in Leiden. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk en zijn elke dag op pad in de wijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *