Mike Boudewijns neemt afscheid van Polaris met overwinning

 Afgelopen zaterdag was er een beperkt programma in de Polaris sporthal. De wedstrijd van het 1e vrouwenteam ging niet door, de mannen speelden wel, om 19.00 uur. Het zou een bijzondere middag worden, aangezien spelverdeler Mike Boudewijns, boegbeeld van Polaris, afscheid nam na 20 jaar trouwe dienst in het Helmondse vaandelteam. Tevens was het voor Mike een afscheid van trainer Hans van Steenis, die hem al vanaf de jeugd heeft getraind en gecoacht.

In een heerlijke sfeer met volle tribunes, was Tupos deze middag niet opgewassen tegen de stabiliteit van de Helmonders. De superioriteit werd vooral zichtbaar in de eerste set, waarin Polaris erg sterk uit de startblokken kwam met een 25-9 setwinst. Cas Heezemans nam zoals vaker het voortouw, en was zowel passend als aanvallend uitermate effectief.
Mike Boudewijns, fysiek niet meer helemaal top, kwam er in de beginset een aantal keren in om voor de aanwezige persfotograaf te poseren, en deed dat zoals altijd weer verdienstelijk.
Vanaf set twee liet Polaris het een echte wedstrijd worden door een heel klein beetje gas terug te nemen, maar telkens werd verdere schade voorkomen door de big points zelf af te dwingen. Mike Bijsterveld was deze middag prima op dreef, en met enkele killblocks van zijn zijde werd de Tupos aanval regelmatig ontregeld. Dit leidde mede tot een 3-0 voorsprong in sets met setwinsten van 25-20 en 25-20.
In de laatste bonusset, begon Mike Boudewijns in de basis, en de oude vos wist zijn aanvallers prima in stelling te brengen. De ploeg nam een ruime voorsprong, zodat op 22-16 zowel Wim Weltjens, die 2 jaar voor Polaris speelde, als Mike Boudewijns konden genieten van een applaus en een publiekswissel. Polaris won de set uiteindelijk met 25-17, waarmee plaats 6 in de eindrangschikking de ploeg van Hans van Steenis niet meer kan ontgaan.
In de kantine werd de heugelijke avond nog gezelllig voortgezet, waarbij werd bevestigd dat Boudewijns bij Polaris nog op twee fronten actief blijft, namelijk als speler van het tweede mannenteam, en een vervolg als assistent trainer/coach van dames 1. De club blijft van Mike, en Mike blijft van de club, zoals het hoort 🙂

Coach van Steenis zal volgend seizoen met nieuwe ambitie proberen de lat voor het jonge team hoger te leggen, met wellicht een toekomstige promotie naar de 1e divisie als stip op de horizon. De selectie blijft verder uitstekend op orde, dus de Polaris liefhebbers kunnen met vertrouwen uitkijken naar het nieuwe seizoen.

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door VC Polaris

Volleybal, teamgeest, openheid, familie en fun. Helmonds enige volleybalvereniging die ook deelneemt aan de NeVoBo-competitie. VC Polaris bruist van het leven met vele heren-, dames-, recreanten- en jeugdteams en een eigen CMV-afdeling. De club telt meer dan 20 NeVoBo-teams waarvan enkele teams volleyballen ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.