Miljoenenorder voor BUVO Castings in Helmond

BUVO Castings in Helmond, een toonaangevende speler in de metaalindustrie, heeft een indrukwekkende order binnengehaald van meer dan 30 miljoen euro. De order is afkomstig van een van de grootste toeleveranciers in de automobielbranche. Bij de order gaat het om de productie van hoogwaardige onderdelen voor laadsystemen van elektrische auto’s.

“Na een periode van ruim drie jaar uitdagende marktomstandigheden markeert deze grote order een belangrijke mijlpaal voor BUVO Castings“, zo meldt het bedrijf. “Want we hebben hard gewerkt om weer op te krabbelen. En deze order onderstreept het vertrouwen dat klanten hebben in de expertise en capaciteiten van onze organisatie.”

Ambities

Met de slogan Die Casting for Green Mobility laat BUVO Castings duidelijk zien waar haar ambities liggen. “We zijn vastbesloten om een belangrijke bijdrage te leveren aan duurzame mobiliteit. Het project voor de automobielindustrie sluit naadloos aan bij deze visie. Want de laadsystemen vormen essentiële componenten voor elektrische en hybride voertuigen,” zo zegt CEO Pieter Rijs.

Duurzaamheid

BUVO Castings hecht veel waarde aan duurzaamheid en past met het hergebruik van aluminium volledig in de circulaire industrie. “Het aluminium dat we gebruiken bij de productie van de onderdelen wordt uitsluitend verkregen uit schroot. Daardoor worden er geen nieuwe grondstoffen geëxploiteerd. Dit draagt bij aan een verminderde milieubelasting. En het versterkt de positie van BUVO Castings als een verantwoordelijke speler in de industrie.”

Pieter Rijs: “Deze order onderstreept het vertrouwen dat klanten hebben in de expertise en capaciteiten van onze organisatie.”

Groene energie

Naast onderdelen voor laadsystemen van auto’s, levert BUVO Castings ook cruciale componenten voor hybride warmtepompinstallaties. “Die zijn van groot belang in de huidige energietransitie. Zo spelen we een belangrijke rol in het bevorderen van groene energieoplossingen”, aldus Pieter Rijs. Bovendien is BUVO Castings bezig met het realiseren van aanzienlijke energiebesparingen. Het bedrijf heeft ambitieuze plannen om waterstof als energiebron te integreren in haar productieprocessen. “Dit initiatief onderstreept onze inzet om groene energieoplossingen te omarmen en getuigen van BUVO’s inzet voor duurzaamheid en innovatie.”

Vertrouwen

“We zijn zeer verheugd over deze mega order en het vertrouwen dat onze klanten in ons hebben gesteld”, zegt Rijs. “Het stelt ons in staat om ons leiderschap in de gietindustrie verder te versterken. En tegelijkertijd kunnen we bijdragen aan een duurzamere mobiliteitssector. We blijven onze inspanningen richten op innovatie, kwaliteit en duurzaamheid, om zo de verwachtingen van onze klanten te overtreffen.”

[Foto: Vecteezy]

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond John Janssen - Redactie

Eindredacteur Dit is Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *