Demissionair minister Robbert Dijkgraaf bracht maandagochtend een werkbezoek aan ROC ter AA in Helmond. Daar ging de politicus in gesprek met leerlingen. 

Met de leerlingen sprak Dijkgraaf over thema’s als vrijheid, hoe ze momenteel opgroeien, een opleiding doen en wat hun zorgen zijn. Maar hij vertelde ook wat een minister eigenlijk zoal doet. Diverse leerlingen vuurde vragen op de minister af. Over de basisbeurs, veiligheid, maar vooral ook over het thema vrijheid. ‘Voelde de minister zich wel vrij?’, was een vraag die veelvuldig werd gesteld. Ook voor de camera van Dit is Helmond beaamde Dijkgraaf dat hij vrijer was dan enkele van zijn collega’s. En nee, hij had geen bewaking om zich heen. “Vrijheid is iets wat je elkaar geeft en vervolgens is het een kwestie van goed met elkaar in gesprek blijven”, aldus de demissionair minister.

Vakmensen 

Op de vraag hoe Dijkgraaf de toekomst van de jongeren zag, antwoordde de minister dat de jongeren de dingen die ze willen en kunnen best duur verkopen. “We gaan naar een maatschappij toe waar meer banen zijn dan mensen. Vakmensen hebben we in de toekomst keihard nodig.”

Poseren

De minister stond na afloop van de bijeenkomst jongelui te woord en ging met ze op de foto voor hij weer vertrok naar een volgende afspraak.

Hopelijk volgend jaar weer een minister

“Mooi en belangrijk dat jongeren in gesprek gaan met de onderwerpen die ze belangrijk vinden”, sprak Ingeborg Janssen, voorzitter van het College van bestuur van het ROC ter AA, voor de camera van Dit is Helmond. Zij hoopt dat de opvolger van minister Dijkgraaf op hetzelfde pad doorgaat. “Rob Jetten was vorig jaar nog gast op het ROC en hopelijk is er volgend jaar weer een politicus genegen om met de jongeren van de school in gesprek te gaan”, aldus Janssen. 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Mario van Dinther

Passie voor radio en nieuws met meer dan 30 jaar ervaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *