Het was vandaag, 20 januari een behoorlijke drukte op de Vossenbeemd. Geen wonder, er was hoog bezoek aanwezig. Vandaag was minister Koolmees (Ministerie van sociale zaken en werkgelegenheid) op bezoek bij Lavans. Lavans is facilitair dienstverlener op het gebied van leven lang ontwikkelen in Helmond.

Het leven lang ontwikkelen in Helmond-de Peel is zo succesvol doordat het onderwijs, de ondernemers, sociale partners en de overheid goed samenwerken. Lavans laat zien hoe dit in de praktijk gebeurt voor en met de medewerkers. Behalve minister Koolmees waren ook de burgemeester Blanksma en wethouder Dortmans aanwezig. Te gast waren ook Paul van Nunen (Brainport Eindhoven), Michael Munnich (Stichting Bedrijventerreinen Helmond), Jennifer van de Leegte (VDL groep).

Het gezelschap kreeg een presentatie over het reilen en zeilen van het bedrijf Lavans. Duidelijk is dat het bedrijf goed voor het personeel is, gezien de mogelijkheden voor het personeel. Er zijn veel mogelijkheden om te leren door middel van onder andere workshops, opleidingen en begeleidingen. Opmerkelijk is dat er onder het personeel ruim 21 verschillende nationaliteiten zijn en dat de hoofdtaal toch Nederlands is. Het personeel krijgt dan ook begeleiding bij het leren spreken, lezen en schrijven van de Nederlandse taal.

Er volgde een rondleiding over de mooie, grote en nette afdelingen van het bedrijf. Daarna was er nog een rondetafelgesprek met de genodigden.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie DitisHelmond Hans Choufoer

Redacteur - Foto-journalist bij DitisHelmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *