Minister Helder van Langdurige Zorg bezocht woensdag studenten van het Learning Lab op de Brainport Human Campus in Helmond. Studenten van ROC Ter AA, Fontys Hogeschool, Vakcollege Helmond en het Carolus Borromeus College gingen in gesprek met de minister over de jonge zorgmedewerker van de toekomst.

Het bezoek stond in het teken van de Zorgchallenge, een initiatief van het Learning Lab en zorgvoorwerkgeluk.nl. Dit initiatief is gestart omdat de toekomst van de zorg onder druk staat en daarmee ook het werkgeluk van zorgmedewerkers.

Stem laten horen

De jongeren van nu zijn de toekomstige zorg- en welzijnsmedewerkers. Het is belangrijk dat zij nadenken over de belangrijke uitdagingen van de zorg én hierin hun stem laten horen. In de Zorgchallenge zetten zij hun denkkracht, creativiteit en innovatietalent in om een toekomstscenario te maken voor de jonge zorgmedewerker van de komende decennia. 

Vragen aan minister

Tijdens het bezoek kregen de studenten de gelegenheid om via rondetafelgesprekken en een vragenronde vragen te stellen aan minister Helder. Ze stelden vragen als: ‘Hoe kijk je naar mantelzorg in de toekomst? Is er wel voldoende geld beschikbaar – nu én in de toekomst – om de juiste zorg te verlenen?’ Studenten konden zo hun denkbeelden en ideeën rechtstreeks met haar delen.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Mario van Dinther

Passie voor radio en nieuws met meer dan 30 jaar ervaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *