Misschien een nieuwe start Samenloop voor Hoop Helmond

De Samenloop voor Hoop Helmond / Laarbeek maakt zich op voor een nieuwe start. Om met meer mensen van gedachten te wisselen over kansen en uitdagingen van dit idee organiseert het bestuur een informatieavond. In Inloophuis de Cirkel is iedereen van harte welkom op dinsdag 13 juli a.s. om 19.00 uur.

KWF stopt landelijk met de Samenloop

In april ontving het bestuur van de Samenloop het bericht van KWF Kankerbestrijding om geheel te stoppen met de Samenloop in Nederland. Dit besluit werd door KWF vooral om financiële redenen genomen. De kosten die KWF zelf hiervoor maakte zoals hun personele inzet waren te hoog om verder te gaan. Na het verwerken van dit nieuws wordt nu in Helmond en Laarbeek gedacht aan een nieuwe, frisse start. Op lokaal niveau.

Op eigen kracht

“Er is veel voor te zeggen om op eigen kracht, met eigen zelfstandigheid lokaal aan de slag te gaan om een nieuwe toekomst als opvolger van de oude Samenloop op poten te gaan zetten. Het warme gevoel om iets bijzonders te organiseren voor mensen die kanker hebben gehad of op dit moment vechten tegen die ziekte, hun familieleden en andere betrokkenen”, zegt de organisatie. “Belangrijk is het evenement ook om financiële steun te bieden aan kankeronderzoek en Inloophuis de Cirkel. Het bestuur van de Samenloop voor Hoop Helmond / Laarbeek is enthousiast om de toekomst in te gaan. Daarom wordt met de huidige vrijwilligers en teamcaptains van de deelnemende groepen de handschoen opgepakt; daar is het gesprek op 13 juli ook voor. Met elkaar praten over hoe een nieuwe opzet eruit kan zien, welke ideeën en voorstellen er leven.”

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *