Mogelijk nieuwe locatie voor huisartsenpraktijk in Dierdonk

Nadat de Helmondse wijk Dierdonk zonder een buurtsuper is komen te zitten, lijkt ook de huisartsenpraktijk aan de Waterleliesingel in de wijk te verdwijnen op de huidige locatie. Want de eigenaar van het pand heeft de huur opgezegd. Wel is er nog een optie op een nieuwe locatie, namelijk de voormalige crèche aan de Nijendaldreef, naast de basisschool. Dat laat de gemeente weten in haar bekendmakingen.

Wat het precies betekent voor de tandartspraktijk én de fysiopraktijk in het huidig medisch centrum, is nog onduidelijk. Volgens de gemeente komt zo’n 85 procent van de patiënten van de huisartsenpraktijk uit de wijk zelf: “Daarom vinden wij het wel van essentieel belang dat er een praktijk in Dierdonk blijft.” Prima, zou je zeggen. Maar echt veel geschikte locaties voor de medische dienst zijn er niet in Dierdonk. Het geopperde perceel aan de Nijendaldreef, dat een ‘maatschappelijke bestemming’ heeft, is veel te klein om tegemoet te komen aan de groei die de huisartsen zeggen voor ogen te hebben. Daarvoor zou het pand aan de Nijendaldreef flink vergroot moeten worden.

‘Eén plus één is twee’
In het Eindhovens Dagblad laat wethouder Gaby van den Waardenburg weten: “We wisten dat de vraag van de huisartsen er lag en dat dit pand vrij was.” Daarmee doelt ze op de voormalige peuterspeelzaal aan de Nijendaldreef én de wens van de huisartsen om hun praktijk uit te breiden. “Eén plus één is twee in dit geval. Het gebouw is geschikt voor de huisartsenpraktijk, die we daardoor gelukkig voor Dierdonk kunnen behouden.” Helaas vergeet Van den Waardenburg te vermelden wat er dan met de tandarts- en fysiopraktijk gaat gebeuren.

Het beoogde pand van de voormalige peuterspeelzaal

 

Koopovereenkomst
De gemeente Helmond wil nu een koopovereenkomst sluiten met Huisartsenpunt Dierdonk voor het 413 vierkante meter grote perceel aan de Nijendaldreef. Hoewel de gemeente bereid is om het perceel in het belang van de wijk ‘één op één’ aan te bieden, betekent dit niet dat de koop definitief is. Dat hangt immers af van eventuele bezwaren tegen deze procedure. Daarom wil de gemeente Helmond nog drie weken wachten. Binnen die periode kunnen bezwaarmakers terecht bij de voorzieningenrechter om een kort geding aan te vragen. Is dat niet het geval, dan vervalt volgens de gemeente het recht op aankoop voor andere partijen. Én de kans op eventuele schadevergoedingen hierna.

[Foto’s: John Janssen/Dit is Helmond]

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond John Janssen - Redactie

Eindredacteur Dit is Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *