Mogelijke fusie Jan van Brabant College

Bestuursleden van Stichting Openbaar Onderwijs Jan van Brabant, Stichting Internationaal en Lokaal Funderend Onderwijs (Strabrecht College) en Onderwijsstichting De Peel (Commanderij College en Willibrord Gymnasium) hebben een intentieverklaring getekend voor het aangaan van een bestuurlijke fusie. Ze gaan de haalbaarheid van zo’n fusie onderzoeken.

In een brief aan de ouders schrijven de besturen dat elke school haar identiteit behoudt. Dit wil zeggen dat elke school een eigen directie, de eigen onderwijsvisie conform schoolplan, het eigen (nieuwe) schoolgebouw en een eigen medezeggenschap houdt. “Ouders en verzorgers moeten immers vrij kunnen blijven kiezen voor openbaar of algemeen bijzonder onderwijs,” is te lezen in de verklaring.

Minder leerlingen en leraren

Als redenen voor de mogelijke fusie wordt afname van aantal leerlingen in de regio zuidoost Brabant genoemd. Ook het lerarentekort speelt een rol. De besturen willen doorgroei, continuïteit en bereikbaarheid van betrokken scholen in de Brainport-regio behouden en stimuleren.

Op basis van de resultaten van het haalbaarheidsonderzoek verwachten de besturen rond de zomervakantie van 2021 te kunnen besluiten over het doorgaan van de bestuurlijke fusie. Het samengaan is beoogd op 1 januari 2022.

Foto: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie DitisHelmond Erwin

Passie voor fotografie/video en speciaal natuurfotografie. Woonachtig in wijk Brandevoort en daar actief als redactie / fotografie voor DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *