Mogelijkheden preventief of zelftesten werknemers

Stichting Bedrijventerreinen Helmond (SBH) informeert ondernemers over de mogelijkheid om werknemers preventief te laten testen: “Wanneer thuiswerken onmogelijk is en 1,5 meter afstand houden moeilijk is, biedt preventief testen uitkomst.” Zo meldt de stichting in een nieuwsbrief dat er een ‘preventie teststraat’ is ingericht in de parkeergarage van Van Rooi Meat op BZOB.

Preventief testen betekent dat mensen getest worden op corona zonder dat er een vermoeden bestaat van besmetting. Werkgevers die dit zelf willen regelen kunnen kiezen of ze sneltesten of zelftesten faciliteren voor werknemers.”

Meer informatie over de regeling hier

Preventieve teststraat BZOB

Iedere maandag en donderdag is een “preventie teststraat” ingericht in de parkeergarage van Van Rooi Meat op BZOB. Tussen 6:00 en 9:00 is er volgens SBH nog voldoende ruimte om medewerkers van andere bedrijven preventief te testen.

Kosten zijn:

  • 0 – 10 medewerkers = € 15 per medewerker
  • 10 – 50 = € 10 per medewerker
  • Meer dan 50 medewerkers = gratis

Ondernemers die interesse hebben kunnen een mail sturen naar parkmanager@bedrijventerreinenhelmond.nl 

Dit kan alleen na gemaakte afspraken dus zomaar medewerkers sturen kan niet. Ook is het nadrukkelijk niet de bedoeling dat medewerkers MET klachten zich bij deze teststraat laten testen. Het is puur preventief.

Overige opties

Ondernemers die zelf medewerkers willen testen, een teststraat op hun locatie faciliteren of behoefte hebben aan mogelijkheden voor sneltesten bij klachten,  kunnen ook contact opnemen voor de mogelijkheden via parkmanager@bedrijventerreinenhelmond.nl 

 

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *