Montessorischool: de laatste Kerstmarkt van dit jaar is voor goed doel

De meeste Kerstmarkten zijn al voorbij, er zijn nog maar enkele te bezoeken. Ik kreeg een uitnodiging van de Montessorischool om langs te komen, dus ben ik daar eens gaan kijken. Ik moet deze school mijn complimenten geven voor deze markt.

De kerstmarkt was gepland om 18.00 uur op donderdagavond 22 december, buiten op het plein. Toen het ineens ging hozen, vlogen alle vrijwilligers met de tafels, stoelen en lekkernijen naar binnen. In een mum van tijd werd de Kerstmarkt binnen geopend. Het originele van deze markt was dat de meeste ouders van de leerlingen zelf iets hadden gebakken of gekookt. Het was dus een paradijs van lekkernijen. (Persoonlijk was ik verslaafd aan de gehaktballetjes met een heerlijke saus). Er stonden koekjes, minisnacks, worstjes, stukjes stokbrood, kaasjes en nog veel meer om allemaal op te noemen.

Het was te verwachten dat het erg druk was. In de verte hoorde ik vanzelfsprekend een zware stem die met zijn Hohoho-geluiden en gerinkel van een bel, door de mensenmassa probeerde te lopen. Er was ook een charmant Feetje bij, die heel lief kon lachen. De Kerstman droeg een mandje die vol zat met chocoladekransjes. Al was dat mandje elke keer wel snel leeg gegeten. Sommige vaders van de leerlingen wilden graag een praatje maken met het charmante elfje maar de Kerstman was onverbiddelijk. De Kerstman gaf de arme vadertjes geen kans om lang te kletsen. Op het podium in de gymzaal stonden twee dames te klessebessen door de microfoon, want er waren veel waardebonnen en cadeautjes uit te delen. De kinderen vonden het prachtig.

Maar het mooiste van deze markt was dat de opbrengst ten goede kwam van een goed doel, zoals de Montessori bij elke Markt doet. Dit jaar was het goede doel de stichting Haarwensen. Deze stichting maakt pruiken voor mensen en kinderen die helaas kanker hebben. Er was ook een jonge knaap, Jay Basten, die de belofte deed om zijn haar te laten groeien voor dit doel. Hij beloofde zijn haar pas af te knippen op 7 juli 2023, op de Landelijke kipbeurtdag. Na een uurtje werd de school wat leger ,want iedereen ging langzaamaan naar huis. Er werd al voorzichtig opgeruimd en gepoetst want de volgende dag was het weer een gewone schooldag…

Verslag enfotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Hans Choufoer - Wijkreporter bij DitisHelmond. Geboren in Leiden. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk en zijn elke dag op pad in de wijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *