Moord Manon Seijkens uit Helmond nog steeds niet opgelost

De 25 jaar oude moord op Manon Seijkens (8) uit Helmond is nog steeds niet opgelost. De moordenaar is niet gevonden, ondanks het coldcase-onderzoek dat de politie in augustus is gestart. Er kwamen ruim honderd tips binnen, maar de gouden tip zat er niet bij. De politie heeft daarom voor nu besloten het onderzoek voorlopig op een laag pitje te zetten.

Op 10 augustus 1995 verdween Manon Seijkens uit Helmond. Ruim een half jaar later werd het nog maar 8-jarige meisje teruggevonden op hemelsbreed nog geen 600 meter van haar ouderlijk huis.

Begin augustus deelde een onderzoeksteam van ‘coldcases’ de bevindingen over de kindermoord op Manon Seijkens uit Helmond. Er waren twee dingen die naar een dader of getuige zouden kunnen leiden: damespumps die het meisje droeg toen ze werd gevonden en een gevonden haar van Aziatische afkomst.

Ook het oorspronkelijke en latere onderzoek leidden niet tot een oplossing, ondanks de aanhouding van drie verdachten en zelfs een veroordeling in eerste aanleg van één van hen. Deze verdachte werd in hoger beroep vrijgesproken.

Bron: OB/ANP

Foto: politie

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Ditisonzewijk.nl Paula van Hout

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *