Mulo Bedrijventoernooi is lekker knallen met die ballen!

Op het terrein van Mulo baseball aan de Rivierensingel was het op zondag 16 juli een feestelijke bedoening. Voor de 25e keer werd het jaarlijkse Mulo Bedrijventoernooi gespeeld. En na 25 jaar organiseren legden die-hards Daniëlle Kuijpers-Verhorevoort en Patricia Winckens-van der Linden de knuppel neer. Onze wijkreporter Hans Choufoer ging weer eens op pad.

Voorzitter Oscar Prins liep trots rond over het veld en bij de kantine van Mulo. Een praatje makend met de deelnemende teams en om te vragen of alles naar wens was. En dat was het. De organisatie van het Mulo Bedrijventoernooi lag voor de 25e keer in handen van Daniëlle en Patricia. Zij hadden zich een slag in de rondte gewerkt om alles in goede banen te leiden.

Slagkrachtige teams

Zes bedrijven schreven zich dit jaar in om te strijden voor de overwinning. Teams van Meku Bouw/Montage uit Helmond, Nedschroef Helmond B.V, Phillips-Nederland en een team leerkrachten van het Helmondse KC Mozaïek stonden in de startblokken. Aardig onder de indruk was ook ik van het team van Schuttingen van Soriano uit Deurne. Die hadden behoorlijk wat spierkracht meegenomen, want die schuttingen zetten uiteraard niet zichzelf. Aangevuld met het team van JOsamen uit Eindhoven, een organisatie die jong en oud samenbrengt met het organiseren van gezamenlijke activiteiten.

Niet om de knikkers!

Meteen bij de start van de eerste wedstrijd om 10.00 uur werd al duidelijk dat het een spannende strijd zou worden. Geen enkel team deed voor elkaar onder. Spelers die al ervaring hadden met honkbal hielden rekening met de minder ervaren tegenspelers. Het was vooral een dag met als motto; het gaat om het spelplezier en niet om de knikkers. Vanaf de eerste slag was het gewoon een oergezellige dag. De BBQ ontbrak natuurlijk niet, dus de hele dag liepen we te watertanden van de geuren van hamburgers en gebakken uitjes. Neem daar nog al die koude drankjes bij en het geheel was compleet.

Lekker knallen met die ballen!

De hele dag hoorde je op het terras en langs het speelveld gejuich, applaus en aanmoedigingen. Afgewisseld met de harde knallen van de ballen tegen de aluminium knuppels. Helemaal uit hun bol ging men als er weer een bal ver over de spelers, in het veld verderop, werd geslagen. De strijd tussen alle teams was heftig, maar uiteindelijk ging de finale tussen de teams van Meku en van Soriano. Als absolute winnaar eindigde het Soriano -team als eerste.

Op naar de 50!

Het dorstige weer zorgde ervoor dat de spelers vóór de prijsuitreiking eerst een flink glas koud bier bestelden. De inhoud was binnen een mum van tijd verdwenen. Daniëlle Kuijpers-Verhorevoort en Patricia Winckens-van der Linden werden uiteraard bedankt voor hun jarenlange inzet en de organisatie. Zij gooien namelijk de knuppel erbij neer. Om plaats te maken voor nieuwe vrijwilligers die deze knuppel gaan overnemen. Het team van Schuttingen van Soriano ging ervandoor met de hoofdprijs; een heerlijke vlaai. Zo’n sportief en gezellig toernooi mag nog wel 25 jaar plaatsvinden.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Hans Choufoer - Wijkreporter bij DitisHelmond. Geboren in Leiden. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk en zijn elke dag op pad in de wijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *