Multifunctioneel beweegpark bij De Geseldonk

Er zijn al vergevorderde plannen voor een multifunctioneel beweegpark aan de Mahoniehoutstraat gelegen nabij Wijkhuis De Geseldonk, OBS ‘t Hout en RKSV Mierlo-Hout. De Wijkraad Mierlo-Hout is initiatiefnemer omdat zij samen met de bewoners, scholen, (sport-)verenigingen en andere lokale organisaties uit Mierlo-Hout, bewegen op een laagdrempelige en gezamenlijke manier meer willen laten integreren in Mierlo-Hout.

Het initiatief maakt de al reeds in Mierlo-Hout aanwezige beweegroutes attractiever en sluit aan op de uitgangspunten van het ‘Wijkspeelplan Helmond: Mierlo-Hout 2019 – 2023’. De nu al aanwezige trapvelden, basketbalvelden en de kleine skatevoorziening zijn voornamelijk voor jongere kinderen uitdagend maar niet zozeer voor (jong) volwassenen en ouderen. De Wijkraad vindt dat het beweegaanbod in Mierlo-Hout met de komst van het multifunctioneel beweegpark verbeterd wordt. Voorts past ‘bewegen’ ook binnen de doelen van “Kansrijk Mierlo-Hout”.

Het duurzame multifunctionele beweegpark, met beweegvriendelijke outdoor fitnesstoestellen en een zitgedeelte, sluit aan op het Wijkspeelplan van de gemeente Helmond en maakt de al reeds aanwezige beweegroutes attractiever en aantrekkelijker.

Vele sponsors en de gemeente Helmond hebben zich achter de plannen van de Wijkraad geschaard en zorgen voor de nodige financiële middelen om het park te kunnen realiseren. Ook Jibb-plus is betrokken bij de nieuwe voorziening. De bedoeling is dat het beweegpark in het voorjaar van 2021 gereed zal zijn.

De afbeelding is een impressie, de uiteindelijke realisatie kan iets anders worden (impressie Sports2Play).

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Wijkraad Mierlo-Hout

De stichting Wijkraad Mierlo-Hout is opgericht de leefbaarheid in Mierlo-Hout te bevorderen en om als intermediair te fungeren tussen de gemeente Helmond en de inwoners van Mierlo-Hout. Kijk voor meer informatie op www.wijkraadmierlohout.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.