Museum Helmond won een prijs! En niet zomaar een prijs: Heel 2021 mogen zij zich het leukste kindvriendelijke museum van Nederland noemen. En het was geen volwassen jury die beoordeelde, maar de doelgroep zelf.

3500 Kinderen beoordeelden verschillende Nederlandse musea op kindvriendelijkheid. Museum Helmond won, met een rapportcijfer 9,3, beoordeeld door 200 Museuminspecteurs, zoals de kinderen genoemd worden.

De Museumkids Awards zijn een initiatief van de Museumvereniging, de brancheorganisatie van musea. De waardering die Museuminspecteurs uit het hele land hebben gegeven, maakt duidelijk wat ze van de activiteiten vonden, of ze iets nieuws geleerd hebben, of de medewerkers aardig waren en wat ze zelf aan het museum zouden veranderen. Het museum kan deze waardevolle feedback gebruiken om nog aansprekender programma’s te ontwikkelen en de dienstverlening te verbeteren.

De verkiezing van de Kidsproof musea van Nederland draagt daarmee bij aan de kwaliteit van het aanbod van alle musea. Musea met voldoende inspecties en een gemiddeld cijfer van minstens een 8 zijn het daaropvolgende jaar Kidsproof.

Wat deze prijs betekent voor Rosie Lelivelt, coördinator publieksactiviteiten, Hans Roosen, museumacteur en Mieke Manders, kasteelgids, hoor je in deze video.

Waarom denken zij dat ze de prijs hebben gewonnen, wat zal het effect zijn en wat maakt hun werk met en voor kinderen zo bijzonder?

 

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie DitisHelmond Maartje Vos - Swinkels

Redactie vrijwilliger team DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *