Museum Helmond krijgt 44.000 euro voor ‘coronaproof museum’

Goed nieuws voor Museum Helmond. Zij heeft ruim 44.000 euro ontvangen van Kickstart Cultuurfonds, een initiatief van de BankGiro Loterij, VSBfonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en de VandenEnde Foundation. Samen met andere private fondsen doneren zij zo’n 1,4 miljoen euro aan 41 musea. Musea konden zelf een aanvraag indienen om hun museum coronaproof te maken om zo weer publiek te mogen ontvangen.

Museum Helmond bestaat uit het middeleeuwse Kasteel Helmond en de naastgelegen Kunsthal Helmond. Om meer publiek te kunnen ontvangen, stelt het museum een deel van het kasteel, dat voorheen verborgen bleef, open voor publiek. De aanpassingen die hiervoor nodig zijn, worden voor een groot deel gefinancierd door Kickstart Cultuurfonds.

Veiliger

Marianne Splint, directeur Museum Helmond: “Deze toekenning is van cruciaal belang om Kasteel Helmond, dat zijn oorsprong vindt in de 14de eeuw, klaar te stomen voor de corona-uitdagingen van de 21ste eeuw. We maken van de nood een deugd. Niet alleen wordt de kasteelroute velliger, ook maken we een nieuw en extra groot deel van het kasteel toegankelijk voor het publiek.”

Om de looproute te realiseren wordt het geld van de (online) kaartverkoop gebruikt om die route uit te leggen. Onder meer de museumbalie wordt verplaatst en er komt een nieuwe museuminrichting. Hoe die inrichting er verder uit komt te zien is nog niet helemaal duidelijk.

Hoewel coronamaatregelen grote consequenties hebben op culturele sector, en dus ook voor de projecten die Kickstart Cultuurfonds ondersteunt, wil het fonds zich hard maken voor de ondersteuning van de sector. Op www.kickstartcultuurfonds.nl zijn alle toekenningen terug te vinden. Er kan niets meer worden aangevraagd.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie DitisHelmond Alexander Brutsaert

Hallo, ik ben Alexander Brutsaert en ik ben 19 jaar. Dit jaar begin ik aan mijn tweede jaar journalistiek in Tilburg. Ik ben blij dat ik de komende maanden stage mag lopen bij DitisHelmond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *