Music Meets Art Festival

Festival in en om Theater Speelhuis
Zondag 18 september van 13.00 tot 18.00 uur
Organisatie Mannenkoor Lambardi

Een van de deelnemers aan het evenement is de Koninklijke Stadsharmonie Phileutonia.

De Koninklijke Stadsharmonie Phileutonia bestaat binnenkort 175 jaar en weet dus als geen ander hoe het is om een jubileum te mogen vieren. De harmonie voelt zich daarom ook bijzonder vereerd met het verzoek van het jubilerende mannenkoor Lambardi om een bijdrage te leveren aan de festiviteiten ter gelegenheid van hun 70-jarig jubileum.

Phileutonia telt momenteel ongeveer 200 leden die zich in verschillende geledingen bezighouden met het maken van muziek. Er is plaats voor elke leeftijd en voor elk niveau. Zo zijn er het Pieporkest voor de allerjongsten, het Opleidingsorkest (Philbee), diverse slagwerkgroepen en kapellen en het Harmonieorkest.

Met elkaar hebben de leden één doel: samen muziek maken op een zo hoog mogelijk niveau voor het plezier van de muzikanten én van het publiek.

Naast een groot aantal concerten en optredens in de eigen stad, maakten de leden van de harmonie ook concertreizen naar het buitenland, o.a. naar Columbia (USA), Kiev ( Oekraïne), Turkije en onlangs nog naar Oostenrijk waar ze in het prachtige bergdorp Brand een drietal optredens verzorgden.
Vaste dirigent van het Harmonieorkest is Dirk van de Weijer (1978, Aarle-Rixtel). Van de Weijer studeerde harmonieorkestdirectie aan het Brabants Conservatorium in Tilburg en volgde daarnaast nog diverse masterclasses en cursussen in binnen- en buitenland op het gebied van directie. Naast dirigeren, arrangeert en componeert hij regelmatig werken voor Harmonieorkest.

Tijdens het feestweekend van Lambardi zijn alle verschillende geledingen van de harmonie te beluisteren. Op zaterdag treedt het Harmonieorkest In het Speelhuis op tijdens het jubileumconcert van het jarige mannenkoor en op zondag zijn alle muzikanten te horen en zien tijdens de openbare optredens in en rond het Speelhuis.
De leden en commissarissen van Phileutonia feliciteren Lambardi met hun 70-jarig jubileum en kijken uit naar een prachtig feestweekend.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.