Musique en Plein Public op Lambertushof terug van weg geweest

Op de Lambertushof in Helmond speelt in het komend weekend weer muziek een hoofdrol. In augustus 2019 werd het eendaags muziekfestival ‘Musique en Plein Public’ afgesloten op de Lambertushof. Het jaarlijks terugkerend evenement moest, net zoals de volledige nationale culturele agenda, vanwege corona staken. Na twee jaar stilstand is het nu weer terug, met veranderingen in het programma. Het wordt een weekend lang volop muziek.

Tot nog toe was op de Lambertushof klassiek, pop en film op verschillende data. Samen met het Muziekcafé, dat de horeca verzorgt, is besloten om dit jaar alles in één weekend te concentreren en ‘de film’ in te ruilen voor iets nieuws. En dat betekent dat er in het komend weekend 1,2 en 3 juli een volledig nieuw programma is. Dit weekend is niet willekeurig gekozen, want de route van de Kennedymars passeert ’s avonds 2 juli de Lambertushof.

Lindyhop

Het programma begint vrijdagavond voor liefhebbers van Lindyhop. Het wordt swingen op jazz-achtige muziek van The Kalishnikovs. Lindyhop is een Afro-Amerikaanse dans die ontstond in New York in de late jaren twintig en vroege jaren dertig. Het was een samensmelting van vele verschillende dansen, maar voornamelijk gebaseerd op jazzdans, tapdansen en de charleston.

Vier bands

Zaterdag vanaf 16.30 uur is er een popprogramma met optredens van vier bands, waarna de eerste lopers van de Kennedymars passeren. Het begint met Mr. Moto, The Feliciano’s, Invitation To The Blues met liederen van Tom Waits, en vanaf 21.00 uur Ten:15.

Klassiek

Zondagmiddag staat de vleugel op het podium klaar voor het klassieke programma met internationale artiesten zoals: Gabriele Zemaityte & Leonid Nikishin, Alex Jarrett & João Lucas, Gulmira Issabekova & Laura Balicov en tot slot Gabriele Zemaityte & Mariana Pimenta & Carolina Meneses João.

Het Kunstkwartier herbergt vele talentvolle leerlingen. Dit jaar presenteren diverse leerlingen zich, als opening van Classique en Plein Public. Voor hen een uitdaging om zich op dit podium te presenteren, voor Lambertushof een mooie opmaat voor deze middag.

Kijk voor alle informatie over wie wat waar en wanneer op www.lambertushofhelmond

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.