Muurschildering Kindcentrum Mozaïek onthuld.

Leerlingen van Kindcentrum Mozaïek van de groepen 6,7 en 8 hebben afgelopen week samen met de Nicaraguaanse muurschilderes Tania Gutierrez Cerrato een mooie en kleurrijke muurschildering gemaakt.

Tania is op dit moment in Nederland op uitnodiging van het LBSNN (Landelijk beraad Stedenbanden Nederland Nicaragua) en bezoekt een aantal steden in het zuiden van Nederland, waar ze op basisscholen muurschilderingen maakt.

Ze maakt een college van tekeningen die door de leerlingen zijn gemaakt met als thema: armoede, onderwijs, milieu, klimaat en gelijkheid

Vrijdag was de onthulling in bijzijn van alle leerlingen van de deelnemende groepen, leden van Stichting Helmond San Marcos en een afvaardiging van Cultuurcontact in Helmond
Directeur Jos van der Heijden en de heer Jan van Aert (Commissie Internationale betrekkingen gemeente Helmond) hebben samen met een aantal leerlingen en Tania de muurschildering onthuld.

De muurschildering krijgt een mooie plek in de centrale hal van de school zodat de leerlingen, leraren en natuurlijk de ouders elke dag kunnen genieten van het zelfgemaakte kunstwerk.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *