Er is  weer een prachtig kunstwerk aan het centrum van Helmond toegevoegd. Op de muren van de Traverse, aan het Speelhuisplein en aan de kant van de Boscotondo parkeergarage, zijn de kunstenaars Kaspar van Leek en Niels Swaemen van Studio Giftig 3 maanden bezig geweest. Het karwei is klaar en het is het bezichtigen waard, ze hebben de spuitbussen ingepakt.

Het is weer een geweldige  mega muurschildering in Helmond, die hier tot stand is gebracht, op de muren van de “Luchtbrug Traverse “. Het is werkelijk een kleurrijk geheel en dat je dit met spuitbussen kunt bereiken. Deze verf die ook bestand is tegen de diverse weersomstandigheden. Het is ook wel af en toe afzien geweest, met die temperaturen van ruim boven de 30 graden, Het is geweldig en de voorbijgangers raken er niet over uitgepraat. Het een liefhebberij om hier te gaan staan kijken, hoe Kaspar en Niels het allemaal voor elkaar krijgen. Het lijken wel foto’s die ze er tegen hebben geplakt, was een opmerking van een voorbijganger. Het waren wel A3 foto’s waarvan ze de maat moesten nemen en op de muren overbrengen. Het centrum van de  stad gaat er steeds mooier en  fraaier uitzien met dit soort projecten en er mogen er in de stad  best meer komen. Voor Kaspar en Niels is het voor de tweede keer, dat ze een prachtig karwei afleveren, in Helmond. Vroeger zag je dit soort schilderingen ook in de stad in kleinere uitgave, maar dan waren het  allerlei reclame uitingen. Op de vraag of ze in Helmond nog iets mogen gaan doen, is het antwoord , nee. Ze gaan nu een project in Eindhoven in gang zetten.  Het is een goed en mooi initiatief van de stichting  Carat, om ook dit soort kunst in de stad te laten aanbrengen.  Als u in de buurt bent neem gerust een kijkje bij dit mega kunstwerk , het is de moeite waard.

Tekst en foto’s, Henk van Dijk

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Henk van Dijk

Henk van Dijk is de vaste fotograaf van Dit is Helmond In zijn werkzame leven was hij tot aan zijn pensionering, grond en luchtfotograaf bij de Koninklijke Luchtmacht. Ook de vaste fotograaf van de Heemkundekring Helmont en een trotse militair Veteraan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.