Muziekhandel   Willems heeft weer een nieuw winkelpand  gekregen en zit nu  in de Elzas Passage.  Na een paar jaar aan het Binderseind  gevestigd, is hij nu de buurman van de C&A geworden.

De historie vertelt, dat de muziekhandel Willems  in 1942, tijdens de oorlog   is begonnen door Opa Willems in de Blinkertsestraat. In 1952 heeft zoon Arie Willems de zaak overgenomen en is die begonnen op de hoek van Heistraat en de Advocaat Botsstraat. Vervolgens moest de wijk daar op de schop en was verhuizing wederom niet uitgesloten. Deze verhuizing ging al meer naar het centrum in de Heistraat.

Na vele jaren hier weer te hebben doorgebracht, bleef ook hier door de sloop van het pand en nieuwbouw van woningen,  een verhuizing niet uit en kwam het Binderseind in beeld. Inmiddels had Ted Willems, de derde generatie, de zaak al overgenomen en zette het familiebedrijf voort. Hier is het verblijf wel het kortste geweest in de historie van muziekhandel Willems.

Naar de Elzas Passage

Ted Willems, heeft altijd wel gezegd dat hij  aan het Binderseind niet zo lang zou kunnen blijven zitten. ”Ik  zit hier nu prima in de Elzas Passage met als buurman C&A, zo midden in het centrum en voor iedereen goed te vinden,“ zegt Ted Willems. Met zijn uitgebreide collectie muziekinstrumenten, bladmuziek, piano’s, accordeons, gitaren groot en klein, geluidsinstallaties in de breedste zin van het woord, geniet muziekhandel Willems al sinds vele tientallen  jaren grote bekendheid  in Helmond en zeer ver daar buiten.

Het is niet alleen verkoop en verhuur van dit alles, maar ook reparaties van alle instrumenten neemt hij voor zijn rekening. Ook het stemmen van muziekinstrumenten zoals piano’s en accordeons en dergelijke, die dat nodig hebben, worden door Ted zo nodig ter plaatse verricht. Ook  de liefhebbers van alle soorten blaasinstrumenten  kunnen bij Ted terecht, maar hij heeft ze niet direct in voorraad staan of hangen, maar alles kan besteld worden. De fotoreportage geeft u een mooi beeld, van hoe hij het in zijn Elzas Passage muziekwinkel, ten toon heeft gesteld. Iedere muziekliefhebber heeft hier een overvloed aan keus.

Tekst en foto’s, Henk van Dijk

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Henk van Dijk

Henk van Dijk is de vaste fotograaf van DitisHelmond In zijn werkzame leven was hij tot aan zijn pensionering, grond en luchtfotograaf bij de Koninklijke Luchtmacht. Ook de vaste fotograaf van de Heemkundekring Helmont

Dit artikel heeft 4 reacties

 1. j.h.w van stiphout Reply

  Henk, bedankt voor de foto’s en het verhaal.

  mooi stukje Helmonds muziek geschiedenis.

 2. Henny de Leeuwe-Kleijngeld Reply

  Prachtige winkel met een geweldig assortiment!
  Veel succes Ted.

 3. Gert H.M. Bouten Reply

  Wederom een fantastische rapportage van Henk. Dit nieuwe onderkomen op deze locatie doet veel meer recht aan muziekhandel Willems dan de locatie aan het Binderseind. De Elzas Passage heeft immers veel meer uitstraling.

 4. E .V.Bemmel Reply

  Henk mooie foto’s hebben we veel Lps gekocht in de Heistraat in de jaren 50 en 60

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *